Політолог запропонував скоротити депутатський термін до двох років

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
«Давайте обирати на два роки депутатів», - запропонував політолог Карасьов. На його думку, це суттєво знизить вплив грошей на вибори.

Директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов вважає, що в Україні варто скоротити термін повноважень народних депутатів до двох років. Про це він сказав на прес-конференції в Києві під час обговорення питання можливості відкликати народних депутатів через те, що виборці, наприклад, незадоволені ефективністю їх роботи.

«Давайте обирати на два роки депутатів. До речі, це зменшить вплив грошей на вибори. Тому що на два роки люди не будуть стільки витрачати грошей, скільки на п'ять років. Тому що за п'ять років, вони вважають, ці гроші можна відбити. А за два роки дуже важко відбити», - сказав Карасьов.

У свою чергу директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала, оцінюючи перспективи роботи нового парламенту, висловив переконання, що закони в новій ВР будуть прийматися якісніше, ніж у попередній.

«Тут вже не можна буде так проводити ті закони, які, умовно кажучи, проводить лише одна політична сила або та більшість, яка в дійсності має меншість по Україні. Тобто, я думаю, що інша частина українського суспільства не буде виключена в цьому парламенті з цього процесу, тому що є «Свобода» та «УДАР». І у мене є надія, що вже не буде багато тих неефективних законів, які потім направлялися на доопрацювання. Тут буде якась конкуренція, пропозиції, ідеї, а не одна точка зору, а інша - завжди неправильна», - сказав він. !zn

Читайте також:

Підготовча група затвердила розсадження депутатів у Раді


«Свобода» готова сидіти на гальорці Ради, щоб за необхідності «запускати народ»

Регіонали шукають потенційних тушок у »Батьківщині»


Депутата від Кличка оцінили від $5 мільйонів, якщо він стане «тушкою»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі