Польща передає Данії головування в ЄС

Поділитися
Сьогодні завершуються півроку головування Польщі в Європейському Союзі.

Головування Варшави збігалося з різким загостренням боргової кризи в ряді країн ЄС, що поставило під загрозу стабільність єдиної європейської валюти.

Незважаючи на те, що Польща не входить до єврозони, керівництво цієї країни підтримало заходи зі зміцнення євро, зокрема, розробку поправок до основоположних документів ЄС, які покликані забезпечити бюджетну дисципліну, а також розширення Європейського фонду фінансової стабільності.

Оцінюючи підсумки головування Польщі, глава Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу зазначив, що політики в Варшаві проявили себе як «справжні європейці».

Головування з 1 січня переходить до Данії. Міністр данського уряду з європейських справ Микола Ваммен заявив, що головним пріоритетом Копенгагена буде збереження єдності ЄС і, зокрема, поліпшення відносин з Великобританією, яка єдина з країн Євросоюзу прямо відмовилася схвалити нещодавні домовленості щодо заходів фінансової стабілізації.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі