Польські митники мають намір блокувати кордон з Україною

Поділитися
Працівники Митної служби Польщі висловили своє обурення прийнятою Міністерством фінансів класифікацією співробітників. Вони можуть зважитися на проведення акцій протесту, що значно ускладнить перетин східного кордону, зокрема з України.
Працівники Митної служби Польщі висловили своє обурення прийнятою Міністерством фінансів класифікацією співробітників. Вони можуть зважитися на проведення акцій протесту, що значно ускладнить перетин східного кордону, зокрема з України.Про це повідомили представники декількох профспілок польських митників, які, проте, не змогли відповісти на питання, коли може бути прийнято рішення стосовно проведення акції протесту. Голова Об'єднання профспілок Митної служби Польщі Барбара Смолінська сказала, що на даний момент не має інформації про плановану на найближчий час акцію. У той же час, за її словами, ситуація розвивається дуже динамічно. У свою чергу, представник профспілки Celnicy pl Славомір Сіви заявив, що 90% митників, які працюють на кордоні в мобільних групах, обурені прийнятою Міністерством фінансів, що курирує службу, класифікацією співробітників. «Всі збуджені. Не вистачає однієї іскри, щоб повторилася ситуація січня 2008 року», - сказав він, нагадавши, що тоді рух вантажного транспорту на східному кордоні був практично заблокований. Представник профспілки також підкреслив, що зміни до нормативних актів прирівнюють співробітників, які прослужили на митниці 20 років, до рівня тих, хто тільки починає свою роботу, що «демотивує співробітників» митниці і «відкриває вікно до зростання корупції». Також Сіви додав, що зміни обмежують можливості кар'єрного зростання і збільшення зарплати, зазначивши, що більшість митників отримують невелику зарплату. У свою чергу представник Мінфіну повідомив, що міністерство не має інформації про можливі акції протесту митників на східному кордоні Польщі. Згідно з польським законодавством, митники не можуть проводити традиційні акції протесту. У той же час вони можуть масово брати відпустки або протестувати «по-італійськи»: дуже скрупульозно все перевіряти, що може призвести до формування на кордоні довгих черг. Нагадаємо, що на початку жовтня президенти України і Росії ініціювали спрощення процедури проходження україно-російського державного кордону для громадян двох країн. 29 липня набула чинності угода про демаркацію україно-російський державний кордон.

За матеріалами УНІАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі