Польський дисидент в листі до Луценка назвав його політичних опонентів «боягузами»

Поділитися
© LB.ua
Польський дисидент Адам Міхнік у відкритому листі до Юрія Луценка, назвав його політичних опонентів «боягузами, які заслуговують на зневагу і співчуття до себе».

Засновник "Газети Виборчої", польський дисидент, Адам Міхнік у відкритому листі до засудженого на чотири роки екс-міністра МВС України Юрія Луценка, назвав його політичних опонентів «боягузами, які заслуговують на зневагу».

«Твої вороги боягузи, у яких немає сміливості сперечатися відкрито і чесно. Вчинки цих людей заслуговують на зневагу, а вони самі - на співчуття, тому що, звинувачуючи тебе, вони оголошують вирок самим собі. Ти вийдеш із в'язниці з піднятою головою, а їх до кінця життя буде переслідувати власна підлість і боягузтво», - пише польський дисидент.

Він також пише, що ніколи не думав, що один з лідерів Помаранчевої революції буде заарештований за таким «примітивно вигаданим приводом».

Міхнік вірить, що тюремний шлях Луценка буде «шляхом до слави».

«Вітаю, Юрію, твою позицію сміливого демократа і патріота «самостійної» України. Вірю в те, що багато поляків думає і відчуває так, як я. Прийми слова поваги, солідарності і дружби від колишнього ув'язненого, польського друга вільної і незалежної України. З трепетом побачив фотокартку, надіслану мені з Києва, на якій ти сидиш за ґратами, очікуючи вироку, і читаєш книгу моїх есе українською. Не одне з цих есе я писав у в'язниці і ця зустріч тюремного есе з видатним в'язнем совісті з України для мене має символічне значення. Будь сильним. У всьому світі багато людей думає про тебе», - написав він.

Адам Міхнік - один з найбільш активних представників політичної опозиції 1968-1989 років. У 1968-му був заарештований і засуджений до трьох років тюремного ув'язнення, звільнений за амністією у 1969 році. Після введення воєнного стану у грудні 1981-го був знову заарештований і перебував в ув'язненні до 1984 року, у 1985 - черговий арешт, засуджений на три роки в'язниці, у наступному році звільнений за амністією. У 1989 році створив щоденну «Газета Виборча». !zn

Читайте також:

Луценка у колонії можуть убити, - правозахисник

Луценко поскаржився до Європейського суду на «катування» у Лук’янівському СІЗО

Екс-суддя Страсбурзького суду впевнений, що Європейський суд виправдає Луценка і Тимошенко


Європейський суд з прав людини 17 квітня розгляне скаргу Луценка на арешт

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі