Помічник держсекретаря США: Вибори в Україні не були відкритими і чесними

Поділитися
© trend.az
Місцеві вибори в Україні не відповідали стандартам відкритості і чесності, на відміну від президентських виборів. Про це помічник державного секретаря США у справах Європи та Євразії Філіп Ґордон заявив в інтерв’ю «Радіо Свобода».

Місцеві вибори в Україні не відповідали стандартам відкритості і чесності, на відміну від президентських виборів. Про це помічник державного секретаря США у справах Європи та Євразії Філіп Ґордон заявив в інтерв’ю «Радіо Свобода».

«І віце-президент США Джо Байден вів мову з президентом Януковичем про важливість дотримання принципів демократичних реформ. Я думаю, що світ, Європейський союз і США уважно стежили за перебігом місцевих виборів в Україні, тому й заявляю, що ми не вважаємо, що вони відповідали демократичним стандартам», - сказав Ф.Ґордон.

На його думку, для такої держави як Україна,котра будує демократію і забезпечує участь у цьому всіх зацікавлених політичних сил, критично важливо мати такий виборчий закон і кодекс, які б відповідали міжнародним стандартам. «Наскільки ми знаємо, здається, такого закону й кодексу в Україні немає. Ми вже сказали про це українській владі. Ми готові допомогти Києву в цьому, у впровадженні в життя, у процес виборів на місцях і в національному масштабі, саме такого виборчого кодексу, щоб ці вибори відповідали стандартам, які, як ми й вони в Києві знаємо, необхідні для успіхів демократії», - наголосив дипломат.

«Узагальнюючи, скажу, що українська влада заявила нам про своє бажання просувати демократію, і ми хочемо співпрацювати з нею у цьому напрямку. Вони також заявили, що прагнуть урівноваженої політики між Росією і Заходом. А ми, у свою чергу, сказали тут, що не вважаємо, що це має бути якийсь нульовий варіант і вибір. Ви у Києві можете мати одночасно добрі стосунки з Росією і добрі стосунки зі США та ЄС. І ми знову маємо наміри продемонструвати Києву, що саме так воно і є», - додав він.

За матеріалами: «Радіо Свобода»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі