Попов не знає, коли в Києві можуть відбутися вибори мера: Не моя компетенція

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Попов нагадав, що засідання Київської міської ради, на якому буде прийнято звернення до Верховної Ради про призначення дати виборів, відбудеться 12 липня. Він визнав, що парламент не зможе розглянути це звернення до завершення поточної сесії, оскільки вона буде закрита 6 липня.

Верховна Рада до виходу на літні канікули не зможе прийняти рішення про призначення дати виборів Київського міського голови, вважає глава Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Попов.

В інтерв'ю "5 каналу" 21 червня Попов нагадав, що засідання Київської міської ради, на якому буде прийнято звернення до Ради про призначення дати виборів, відбудеться 12 липня.

Водночас він визнав, що парламент не зможе розглянути це звернення до завершення поточної сесії, оскільки вона буде закрита 6 липня.

"Якщо так, тоді, напевно, немає", - відреагував Попов на зауваження про дату звільнення народних депутатів на літні канікули. У той же час він уникнув відповіді на питання про те, коли все ж у Києві можуть відбутися вибори мера - в поточному році або вже в 2013 році.

"Не знаю, це не моя компетенція", - сказав глава КМДА.

-Київ відправили у відставку


Лідер фракції "БЮТ-Батьківщина" в Київраді Тетяна Меліхова переконана, що влада навмисно затягує вирішення питання про дату виборів. Так, на її думку, засідання Київради могло відбутися 1 або 6 червня - відразу ж після того, як Леонід Черновецький написав заяву про дострокове припинення своїх повноважень на посаді Київського міського голови.

"Розповіли, що в період Євро не будемо проводити сесії, тому що всі нібито зайняті і не можна під'їхати. Але ми на погоджувальній раді погодили, що сесія буде 5 липня, але і ця дата не влаштувала, тому що 6 липня завершується пленарне засідання Верховної Ради, а якщо 12 числа ми приймемо відставку мера, то Верховна Рада вже пішла у відпустку", - пояснила депутат.

Нагадаємо, що Партія регіонів запропонувала провести вибори в Києві в два етапи - проміжні в 2013 році і чергові в 2015-му. !zn

Читайте також:

Кличко напередодні виборів ризикує залишитися без спонсорів


Київські вибори: варіанти шоу

Попов за два місяці до виборів роздасть малозабезпеченим киянам 40 млн грн


Вибори мера Києва можуть не відбутися

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі