Порошенко очолив Мінекономіки

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Мустафа Найєм
Президент значно оновив економічний блок уряду. Нового керівника отримало також Міністерство фінансів - ним став перший заступник голови Нацбанку Юрій Колобов.

Президент Віктор Янукович 23 лютого призначив міністром економічного розвитку і торгівлі підприємця Петра Порошенка. Також президент призначив першого заступника глави Нацбанку Юрія Колобова міністром фінансів.

Про це виданню ZN.UA повідомило інформоване джерело. Очікується, що прес-служба голови держави незабаром оприлюднить укази про відповідні призначення.

Лідер парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов підтвердив, що міністром економічного розвитку і торгівлі призначений Петро Порошенко, а міністром фінансів України - Юрій Колобов.

«Це офіційна інформація. На даний момент відбулися дані призначення, і ці люди приступають до виконання своїх обов'язків», - сказав він.

Відзначимо, Петро Порошенко відомий як успішний підприємець. У даний час бізнес-імперія Порошенка включає в себе кондитерську корпорацію «Рошен», кілька заводів автівок і автобусів (Луцький автомобільний завод, корпорація «Богдан»), корабельню «Ленінська кузня», телеканал «5 канал» і кілька інших підприємств.

З 22 лютого 2007 року Порошенко очолює Раду Національного банку України. З жовтня 2009 по березень 2010 року Порошенко обіймав посаду міністра закордонних справ.

Юрія Колобова у квітні 2010 року було призначено на посаду заступника голови правління Нацбанку, у листопаді того ж року - підвищено до першого заступника голови.

До цього він працював в «Укрексімбанку», був головою правління БТА Банку, директором казначейства Ощадбанку, радником з банківських питань ТОВ «Фінансова компанія Кібріт».

Нагадаємо, 22 лютого президент звільнив Хорошковського з посади міністра фінансів, призначивши його першим віце-прем'єр-міністром. !zn

Читайте також:

Янукович призначив Хорошковського першим віце-прем'єром

Хорошковський виводить Мінфін під контролю прем'єра Азарова

Азаров слідом за Ярошенком у відставку не піде

Відставка Ярошенка дозволить Хорошковському створити мегаміністерство

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі