Порошенко заявив, що пішов в уряд через загрозу дефолту

Поділитися
За кілька днів до призначення Петра Порошенка, прозвучали заяви з боку окремого чиновника про неможливість України обслуговувати свої зобов'язання, в тому числі і перед МВФ, а також - про можливість дефолту. Ця подія, за словами міністра, спонукала його «захистити позицію України».

Петро Порошенко прийняв рішення погодитися на призначення міністром економіки після заяви одного з чиновників про можливість дефолту в Україні. Про це він повідомив в ефірі «5 каналу».

«У той час, коли я приймав дуже непросте для себе рішення піти в уряд, я керувався кількома загрозами. Буквально за кілька днів до указу про моє призначення, була абсолютно чітка заява з боку окремого чиновника про неможливість України обслуговувати свої зобов'язання, в тому числі і перед МВФ - дефакто, було заявлено про можливість дефолту. І ця подія було першою знаковою, яка спонукала мене прийняти рішення для того, щоб захистити позицію України», - заявив Порошенко.

Нагадаємо, 14 березня міністр соцполітики Сергій Тігіпко заявив, що в переговорах з МВФ Україна "зайшла у глухий кут". Наступного дня, 15 березня, заступник міністра економіки Вадим Копилов повідомив журналістам, що "ведуться переговори про реструктуризацію боргу" на цей рік ($3 млрд). "Вести треба мову, щоб на 10 років відкласти виплату цих коштів", - заявив він тоді. При цьому Копилов уточнив, що доцільність реструктуризувати виплату боргу, а не рефінансувати його - це його особиста думка.

Також відзначимо, що після свого призначення главою МЕРТ, Порошенко підписав заяву Копилова про звільнення з посади першого заступника міністра.

Міністр зазначив, що на сьогоднішній день Україна знову вийшла на ринок запозичень.

«Буквально кілька днів тому, Україна вийшла на ринок запозичень, і істотно нижче, ніж поточні котирування наших суверенних боргів, здійснила запозичення двох мільярдів доларів. Ці золотовалютні резерви держави забезпечили стабільність купівельної спроможності і курсу національної грошової одиниці, спростувавши тим самим чергові страхи, які заявлялися скептиками», - зазначив Порошенко.

Як відомо, президент України Віктор Янукович 23 березня призначив Порошенка міністром економічного розвитку і торгівлі. !zn

Читайте також:

Порошенко підтвердив, що піде на вибори за мажоритаркою у Вінницькій області

Порошенко боїться, що мовний закон може вплинути на економіку

Порошенко задекларував майже 87 мільйонів гривень доходів

Порошенко: Гривні ні в цьому, ні в наступному році нічого не загрожує

Податківці знайшли на підприємстві Порошенка порушення на 700 тис. грн. Порушено справу

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі