Портнов врятував суддю Вовка від звільнення за порушення присяги

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Півроку тому Андрій Портнов (на той час - заступник голови адміністрації президента Віктора Януковича) займався, як член Вищої ради юстиції, перевіркою наявності в діях судді Вовка (нині розглядає у Печерському суді справу Юрія Луценка) ознак порушення присяги.

"До Вищої ради юстиції 29 листопада 2010 року надійшли звернення Ремесленнікової Т. І. від 26 листопада 2010 року про наявність підстав для звільнення Вовка С. І. з посади судді Печерського районного суду Києва, - йдеться у відповіді ВРЮ .- Перевірку відомостей ... доручено провести члену ВРЮ Портнову А. В. (доручення голови ВРЮ Колесніченка В. Н. від 2 грудня 2010 року № 448/0/4-10). У результаті перевірки член Вищої ради юстиції Портнов А. В. прийшов до висновку про відсутність підстав для звільнення судді Печерського районного суду Києва Вовка С. В. з посади за порушення присяги і тому пропонує затвердити результати перевірки. Вивчивши матеріали перевірки, обговоривши їх на засіданні, Вища рада юстиції погоджується з таким висновком", - йдеться у відповіді ВРЮ на інформаційний запит кореспондента видання "Коммерсантъ-Украина".

А. Портнов (нині обіймає посаду радника президента, керівника Головного управління з питань судоустрою АП (на час проведення перевірки - заступника голови АП) категорично спростував зв'язок між раніше проведеною ним перевіркою з нинішніми рішеннями та діями судді Вовка. "По-перше, перевірка, яку ВРЮ давно закінчено і за якою винесено позитивний для судді результат, вже ніяк не може вплинути на його дії, - заявив А. Портнов .- По-друге, вважаю згадку мого імені в цьому процесі некоректною, а по-третє - бажаю Юрію Віталійовичу Луценку міцного здоров'я!"

Сьогодні, на засіданні Печерського суду щодо "газової справи", обвинувачена Юлія Тимошенко зауважила, що "розумний комп'ютер" Печерського райсуду передає всі резонансні "політичні" справи двом суддям - Сергію Вовку і нещодавно переведеному до цього суду указом президента В. Януковича Родіону Кірєєву. Вона зазначила, що вважає цих суддів залежними від адміністрації Президента В. Януковича.

Нагадаємо, Юрій Луценко і його захисники неодноразово подавали клопотання про відведення судді С. Вовка і всього складу суддівської колегії, мотивуючи відведення тим, що С. Вовк неодноразово приймав рішення, що суперечать законодавству. Суд відхилив ці клопотання.

Народний депутат Геннадій Москаль заявляв, що в 2009 році стосовно судді Печерського районного суду м.Києва Сергія Вовка прокуратура Києва порушила кримінальну справу за підробку та використання підробленого рішення суду, викрадення цивільної справи і шахрайське заволодіння земельною ділянкою 70 га.

На неодноразові звернення народного депутата Геннадія Москаля до Генпрокуратури щодо подальшої долі кримінальної справи відповідь не було отримано.

Днями екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко буде оскаржувати дії судді Печерського суду Сергія Вовка в Європейському суді з прав людини.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі