Портнов вимагає звільнення судді, який дав умовний термін синові Демішкана

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© кадр ТВі
Портнов наполягає, що суддя проігнорував обтяжуючі обставини злочину - умисний характер, корисливі мотиви, попередню змову, алкогольне сп'яніння вбивць.

Член Вищої Ради Юстиції Андрій Портнов звернувся до ВРЮ з пропозицією звільнити суддю Баришівського районного суду Київської області Володимира Єрьоменка.

У зверненні до ВРЮ Портнов зазначив, що суддя порушив присягу, засудивши за вбивство до умовного терміну ув'язнення Сергія Демішкана - сина голови «Укравтодору», члена Партії регіонів Володимира Демішкана.

/system/ckeditor_assets404IMAGE
/system/ckeditor_assets404IMAGE
sbf_ftx/instagram
У зверненні, копію якого якого має ZN.UA, Портнов зазначив, що суддя Єрьоменко «допустив грубі порушення, суть яких полягає в неправильному застосуванні ст. 75 КК України (Звільнення від відбування покарання з випробуванням - ред.), а також у невідповідності покарання тяжкості злочину та особі засудженого внаслідок м'якості».

Читайте:

Сину регіонала Володимира Демішкана дали умовно «за жорстоке вбивство»

«Судом не прийнято до уваги той факт, що згадані особи (Демішкан і двоє подільників - ред.) за короткий відрізок часу здійснили низку злочинних дій, серед яких тяжкі та особливо тяжкі злочини, а окремі дії (приховування злочину) здійснені особливо цинічним способом» , - говориться в документі.

Портнов наполягає, що суд проігнорував обтяжуючі обставини злочину - умисний характер, корисливі мотиви, попередня змова, алкогольне сп'яніння вбивць.

«Проте зазначені обставини, що свідчать про небезпеку дій засуджених, не були враховані суддею і їм не була дана належна оцінка, а до уваги були прийняті виключно пом'якшуючі обставини. Оцінка обтяжуючих обставин мала лише формальний характер і їх наявність жодним чином не позначилася в ув'язненні судді при призначенні конкретної міри покарання», - сказано у зверненні.

Андрій Портнов у коментарі ZN.UA підтвердив, що звернувся до ВРЮ, і заявив: «Я уважно буду відслідковувати весь процес розгляду справи Демішкана-молодшого. Як член Ради Юстиції я буду наполягати на звільненні судді, який виніс надзвичайно м'який вирок. Вважаю, що розгляд справи судді Баришівського району стане тестом для Вищої Ради Юстиції».

Нагадаємо, Сергій Демішкан, обвинувачений в організації викрадення і вбивства свого партнера з бізнесу, 31 січня 2012 року був засуджений до умовного покарання. Співучасники вбивства - Сергій Левченко та Олександр Курдін - отримали 5 і 7 років в'язниці.

Злочин було скоєно у листопаді 2007 року - тоді в Києві був викрадений 62-річний Василь Кривозуб, директор авіакомпанії «Крунк». Як з'ясувалося в ході розслідування, Кривозуба викрав його бізнес-партнер Сергій Демішкан (син народного депутата-регіонала) разом з Сергієм Левченком і Олександром Курдіним.

Вони вивезли жертву на територію Баришівського району і хотіли змусити бізнесмена підписати договір купівлі-продажу транспортного літака АН-26, який належав Кривозубу. При спробі втечі «заручника» вбили, а тіло втопили в озері з прив'язаною до нього батареєю.

Незважаючи на те, що на суді провина злочинців була доведена повністю, вони отримали мінімальні терміни ув'язнення, а організатор відбувся умовним вироком. Головною пом'якшувальною обставиною стала хвороба Демішкана - він надав довідку про важке онкозахворювання. !zn

Читайте також:

Вирок синові голови «Укравтодору» пом’якшили через хворобу

Синові регіонала Володимира Демішкана дали умовно «за жорстоке вбивство»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі