Після інциденту з Януковичем воїни-афганці заявили про репресії з боку влади

Відео
Поділитися
Після інциденту з покладанням квітів біля пам'ятника воїнам-афганцям, коли ветерани за командою «кругом» розвернулися до президента Віктора Януковича спиною, проти активістів почали застосовувати репресії.

Члени організації «Ніхто крім нас» заявляють про те, що проти активу воїнів-«афганців» по всій країні розгорнули репресії.

За словами лідера херсонського осередку організації Юрія Бичковського на його підприємстві «Старт», яке офіційно входить до двадцятки кращих платників податків Херсонської області, за два останніх тижні відбулося вісім перевірок.

«Вони приходили і влаштовували перевірки під безпосереднім керівництвом місцевої райадміністрації. У нас абсолютно прозора звітність. До мене ніколи не було ніяких претензій. СБУ ініціювало не менше чотирьох перевірок на моєму підприємству, причому без будь-яких серйозних обґрунтувань», - розповів він.

За словами Бичковського, з перевірками приходили і в офіс «Ніхто крім нас». «Перетрусили макети зброї, які були в офісах, і які я приготував для уроків мужності. Члени НКН у Херсоні достойні і відомі люди, і всі вони у списках на обліку в СБУ, всі бізнесмени зазнають нападків», - зазначив він.

Бичковський впевнений, що такими способами «дають зрозуміти, щоб вони припинили свою громадську активність у НКН».

У свою чергу голова чернігівської організації «Ніхто крім нас» Ігор Сердюк розповідає, що СБУ стала відстежувати кожну їхню поїздку до Києва, викликати до себе і «наполегливо цікавитися» планами.

«Після 15 лютого, коли на покладанні квітів пам'ятнику воїнам-афганцям ми повернулися спиною до президента, з певного номера (я готовий його оприлюднити) мені постійно йшли sms з однією і тією ж фразою: «Глянь назад». До мене в будинок і до моїх заступників під виглядом співробітників ЖЕКу і обласної влади стали ходити люди і цікавитися, хто ми такі, чи притягувалися до відповідальності, хто до нас приходить й інші подробиці», - зазначив він.

Разом з тим, глава організації Олександр Ковальов також заявляє про обшуки та тиск на обласних голів з Донецька, Луганська та Полтави. Окрім того, за його словами, «влада знищила і його бізнес».

Як повідомлялося, 15 лютого члени ВГО «Ніхто крім нас» повернулися спиною до Януковича, коли він покладав квіти до пам'ятника воїнам-інтернаціоналістам в Києві з нагоди чергової річниці виведення радянських військ з Афганістану. В той же день заступник голови правління ВГО «Ніхто крім нас» Володимир Сердюк заявив, що представники НКН повернулися спиною до влади, яка вже давно повернулася спиною до воїнів-афганців.

Раніше лідеру Всеукраїнської громадської організації ветеранів війни в Афганістані «Ніхто крім нас» (НКН) Олександру Ковальову, співробітники правоохоронних структур запропонували виїхати з країни. !zn

Читайте також:

Під час покладання квітів афганці повернулись до Януковича спиною (фото)

Азаров обурений поведінкою афганців: Вони кому демарші влаштовують?


Янукович перед виборами підніме пенсії та зарплати бюджетникам і військовослужбовцям


Нас так виховували

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі