Посол ЄС в Україні заявив, що європейські лідери уникають Януковича

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Жозе Мануель Пінту Тейшейра вважає, що заклики лідерів ЄС до Віктора Януковича "не продовжувати рух нинішнім шляхом", не було почуто.

Посол ЄС в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра підтвердив інформацію про те, що європейські керівники останнім часом відмовляються зустрічатися з президентом Віктором Януковичем.

При цьому Тейшейра зазначив, що за останні роки була достатня кількість зустрічей Януковича з керівниками ЄС та країн-членів ЄС на вищому рівні.

«Але саме у 2011 році ми побачили, що всі заклики і прохання до президента Януковича - не продовжувати рух нинішнім шляхом, не використовувати правосуддя у політичних цілях для усунення політичних конкурентів, не було почуто. Тому, коли ти приходиш до висновку, що діалог не приносить плодів і ознак покращення ситуації в Україні немає, який в ньому залишається сенс?» - сказав він в інтерв'ю ЛІГАБізнесінформ.

«Не мені вирішувати, коли лідери ЄС вважатимуть за необхідне зустрічатися. Я знаю, що є велике розчарування після інтенсивного діалогу і спроб врегулювати процеси, які почалися у країні», - додав Тейшейра.

«Не мені вирішувати, яких знаків очікують лідери ЄС та країн-членів ЄС. Але як мені видається, вони чекають на чіткі сигнали про розворот у протилежному напрямку ганебних процесів, які Україна демонструвала світові. Щодо Тимошенко, Луценка та інших. Це мають бути видимі ознаки змін в Україні», - пояснив дипломат.

Нагадаємо, днями Віктор Янукович заявив, що Європа відклала «українське питання» з внутрішніх економічних причин.

«Сьогодні Європа більше займається проблемами економічної кризи, і українське питання відкладено», - зазначив президент.

Окрім того Віктор Янукович заявив, що єдиною перешкодою на шляху євроінтеграції України є ситуація навколо екс-прем'єр-міністра України, лідера партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко.

Читайте також:

Янукович вважає, що Європа відклала Україну через кризу

Янукович вважає шлях в Євросоюз безальтернативним

Розвідка США: Демократія в Україні перебуває в облозі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі