Посол Росії сподівається, що Тягнибок не поставить під удар відносини між країнами

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Посол Росії в Україні Михайло Зурабов сподівається, що ВО "Свобода" не буде піднімати у парламенті питання про денонсацію «Харківських угод», і закликав проявляти в цьому питанні більшу обачність.

Посол Росії в Україні Михайло Зурабов попереджає, що вимога денонсації «Харківських угод» може негативно вплинути на відносини РФ і України.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті «Известия», коментуючи вимогу очолюваного Олегом Тягнибоком Всеукраїнського об'єднання «Свобода» щодо денонсації договору та заборону базування Чорноморського флоту в Криму.

«Денонсація Харківських угод пов'язана з серйозними економічними витратами. Росія в рамках виконання цих домовленостей вже понесла економічні втрати, які слід враховувати», - зазначив Зурабов.

«Дійсно передвиборча риторика нерідко відрізняється радикалізмом. Але це одне з тих чутливих питань, щодо яких потрібно проявляти більшу обачність», - заявив він.

«У нещодавньому минулому можна знайти чимало прикладів того, як непрораховані політичні кроки негативно впливали на двосторонні економічні відносини», - підкреслив посол.

Зурабов сподівається, що «прагматизм українських політиків, незалежно від того, до якої політичної сили вони належать, є страховкою від спонтанних необачних дій».

«Росія - найбільший торговельно-економічній партнер України. Потенціал російського ринку для українських виробників - чинник, здатний істотно вплинути на подолання економічних проблем, з якими стикається Київ у контексті несприятливої ситуації в світовій економіці», - підкреслив він.

«Хотілося б думати, що ставити під удар російсько-українські торгово-економічні відносини не готова жодна політична сила в Україні. Якщо, звичайно, в плани цієї сили не входить економічна та політична дестабілізація в країні», - заявив Зурабов.

«В іншому ж випадку треба бути готовим до будь-яких заяв та будь-яких дій», - додав він.

Як відомо, партія "Свобода" подолала прохідний бар'єр на виборах у Верховну Раду. !zn

Читайте також:

У Партії регіонів розповіли, в яких питаннях вони готові співпрацювати з Тягнибоком

Комуністи не вірять в «підозріло високі» рейтинги «Свободи»

Кличко хоче об'єднатися з «Батьківщиною» і «Свободою» у новій Раді. У Тягнибока є одна умова

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі