Посол США нарахував щонайменше 13 проблемних округів на парламентських виборах

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
На парламентських виборах в Україні було не п'ять проблемних округів, як про це заявила влада, а 13. Це кидає тінь на весь виборчий процес, упевнений американський посол.

Парламентські вибори в Україні супроводжувалися порушеннями і в цілому були кроком назад. Офіційну позицію США знову озвучив посол Джон Теффт.

«Ви вже чули заяву держсекретаря (Гілларі Клінтон), яка солідаризувалася з висновками місії ОБСЄ, і чітко дала зрозуміти, що для України це був крок назад. Ми вважаємо, що вибори - це не лише день голосування, а весь процес в цілому, з першого дня кампанії», - сказав посол в інтерв'ю виданню «Українська правда».

При цьому він зазначив, що у США була і залишилася стурбованість вибірковим судовим переслідуванням і недопуском до участі у виборах через це Юлії Тимошенко та інших політиків. «Але окрім того наші спостерігачі були по всій країні, і ми прямо говорили уряду України про всі побачені нами порушення в ході всієї кампанії», - підкреслив Теффт.

«Що стосується виборів за партійними списками, результати в цілому співпали з екзит-полами. Це, напевно, хороша новина. Але те, що почалося на принаймні 13-ти мажоритарних округах відразу після голосування - це... це кидає тінь на весь процес!» - зазначив він.

Посол сподівається, що перевибори у п'яти проблемних округах пройдуть чесно. «Зараз ми вже знаємо, що Центрвиборчком ухвалив рішення провести перевибори у п'яти з цих округів. Ми також знаємо, що опозиція вважає, що вона виграла вибори на цих округах. Я дуже сподіваюся, що перевибори відбудуться вільно і справедливо, і що нам і нашим друзям, буде надана можливість спостерігати за виборами в цих п'яти округах», - підкреслив Теффт.

Нагадаємо, що Центральна виборча комісія відмовилася визнавати вибори у п'яти округах, в яких перемогли представники опозиції. !zn

Читайте також:

Клінтон поставила Україну в один ряд з Білоруссю

Громадянська мережа ОПОРА визнала парламентські вибори недемократичними

Журналісти визнали парламентські вибори сфальсифікованими

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі