Посол України в Білорусі заздрить "мирному життю" місцевих жителів

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
У Білорусі люди живуть мирно і впевнені у завтрашньому дні завдяки уряду і президенту, вважає надзвичайний і повноважний посол України в Білорусі Віктор Тихонов.

В ефірі телеканалу РТР-Білорусь В.Тихонов сказав: «Я другий місяць вже тут. Я раніше чув це від інших, а зараз сам побачив, що якщо порівняти з Україною, то ви взагалі у відносинах всіх цих справ - діти».

«У нас демонстрації, пікети - це у нас вже норма...Я уявляю, якби у вас тут щодня влаштовувалися погроми, на центральній площі ламали будівлі, приміщення підпалювали...Думаю, що народу це навряд чи сподобалося б. Я вважаю, що завдяки вашому уряду і президенту при такому особливому натиску змогли втриматися, щоб люди мирно жили і були впевнені у завтрашньому дні», - підкреслив посол.

В.Тихонов також відзначив, що Україна не сумнівалася, коли на саміті «Східного партнерства» її просили підписати підсумковий документ з резолюцією, яка засуджує Білорусь. «Ні, сумнівів не було. Ми весь час стоїмо на одній позиції. Ваше керівництво розбереться самостійно. Вже видно, що все йде до того, що вирішаться питання ті, які ставить Євросоюз», - зауважив він.

За словами посла, «моя мета зробити так, щоб прийшов час (думаю, він має скоро прийти), щоб наші народи не відчували кордонів, щоб не стояли у черзі годинами в один або інший бік, проїжджаючи кордон, а так, як ЄС або країни Ради Європи користуються кордоном: проїжджаєш, не знаючи, де кордон, тільки слово «кордон» написано і на цьому все закінчилося. На жаль, у нас все це ще є. Ми сьогодні говоримо про зміцнення кордону між двома країнами, що, думаю, є зайвою тратою коштів у даний момент».

Нагадаємо, днями у Мінську заарештовано соціолога, який опублікував рейтинг О.Лукашенка. А 2 жовтня міліція і КДБ заборонили людям здійснювати пробіжку організованою групою.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі