Посольство Великобританії у Буенос-Айресі закидали камінням у 30-ту річницю війни

Поділитися
Маніфестація під гаслом «Англійці - геть з Мальвін!» закінчилася масовими заворушеннями. Активісти ліворадикального угруповання «Кебрачо» закидали камінням посольство Великобританії у Буенос-Айресі у 30-ту річницю війни за Мальвінські острови. При наведенні порядку поліцейські застосували сльозогінний газ, водомети і гумові кулі. Міністр безпеки Аргентини засуджує поведінку демонстрантів.

Активісти ліворадикального угруповання «Кебрачо» закидали камінням посольство Великобританії у Буенос-Айресі у 30-ту річницю війни за Мальвінські (Фолклендські) острови у Південній Атлантиці.

Маніфестація під гаслом «Англійці - геть з Мальвін!», в якій також брали участь представники Соціалістичного руху трудящих і Революційної комуністичної партії, закінчилася масовими заворушеннями ввечері у понеділок. Демонстранти спалили ляльку, одягнену у форму англійського солдата і спробували прорвати поліцейський кордон у дипломатичній місії.

У правоохоронців полетіло каміння і пляшки із запальною сумішшю. При наведенні порядку поліцейські застосували сльозогінний газ, водомети і гумові кулі.

Міністр безпеки Аргентини Нільда Гарре (Nilda Garrе) заявила журналістам, що засуджує поведінку демонстрантів біля посольства Великобританії.

«Подібними діями міноритарні політичні групи намагаються привернути до себе увагу. Так не виражається ані данина пам'яті полеглим у війні героям, ані неприйняття британської колоніальної політики. Це не сприяє відновленню суверенітету над островами та контролю над нашими природними ресурсами», - сказала міністр.

Представник англійського посольства в радіоінтерв'ю відзначив «професіоналізм поліції при наведенні порядку».

Основні заходи в Аргентині у зв'язку з 30-річчям початку війни в Південній Атлантиці пройшли у понеділок в Ушуайї - найпівденнішому місті на планеті і столиці провінції Вогняна земля, до складу якої, як вважають аргентинці, адміністративно входять Мальвінські острови. На проведеному в Ушуайї мітингу президент країни Крістіна Фернандес де Кіршнер звернулася до Великобританії із закликом почати діалог про приналежність островів за столом переговорів.

Як відомо, Фолклендська війна почалася 2 квітня 1982 року. Аргентина, якою тоді керувала військова хунта, скористалася послабленням військової присутності Англії у Південній Атлантиці після скорочень ВМС, які провів консервативний уряд Британії, і зайняла острови, які аргентинці називають Мальвінськими. Британія відповіла на цей крок направленням у район конфлікту двох третин своїх ВМФ, що стало найбільшою військово-морською операцією Британії після Другої світової війни.

Конфлікт тривав 74 дні і закінчився перемогою англійців. Загинули більше 250 британських і 649 аргентинських військових. Крім того, у результаті помилкового залпу, здійсненого британським кораблем були вбиті три мешканки Фолклендських островів. У політичному відношенні Фолклендська війна призвела до падіння диктаторського режиму в Аргентині. Диктатор генерал Леопольдо Гальтієрі пізніше отримав тюремний термін за некомпетентність, виявлену ним під час конфлікту. !zn

Читайте також:

30-річчя початку війни за Фолклендські острови Аргентина і Британія відзначили новим загостренням

Генсек ООН закликає покінчити із залишками колоніалізму

Фолклендська війна

З 2 жовтня в Аргентину можна буде їздити без візи

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі