ПР і «Батьківщина» можуть набрати однакову кількість голосів на виборах до Ради

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Порівняно з попереднім опитуванням, дещо зросли рейтинги "Батьківщини" (з 19,6 до 20,9%) та Партії регіонів (з 18,2 до 21,3%). Позиції останньої покращилися не в останню чергу через поглинання Сильної України.

Партія регіонів і «Батьківщина» можуть набрати приблизно однакову кількість голосів на парламентських виборах. Про це свідчать дані опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг».

Так, якби вибори проходили у березні 2012 року, з тих, хто збирається брати участь у голосуванні за Партію регіонів проголосували б 21,3% опитаних, за "Батьківщину" - 20,9%.

Окрім того, 9,9% респондентів мають намір віддати голос за "Фронт змін", 7,4% - за Компартію, 7,2% - за партію УДАР.

Соціологи підкреслюють, що у порівнянні з попереднім їхнім опитуванням, проведеним у лютому, дещо зросли рейтинги "Батьківщини" (з 19,6 до 20,9%) та Партії регіонів (з 18,2 до 21,3%). Позиції останньої покращилися не в останню чергу через поглинання "Сильної України". Це дозволило Партії регіонів з мінімальним відривом очолити партійний рейтинг.

На цьому тлі погіршилися показники «Фронту змін» (з 11,2 до 9,9%). На думку групи «Рейтинг», на це могло вплинути обговорення об'єднання «Фронту змін» і «Батьківщини» на базі останньої. Так, згідно з результатами лютневого дослідження, прихильники «Фронту змін» таке об'єднання сприймають набагато гірше (75% готові підтримати єдиний список) , ніж прихильники "Батьківщини" (90%).

Продовжує демонструвати зростання партія УДАР: з 5% у грудні минулого року до 6,5% - в лютому і до 7,2% - в березні.

У порівнянні з лютим рейтинги КПУ (7,4%) не змінилися.

Абсолютно стабільні протягом останніх 4 місяців позиції «Свободи» (4,3%): партія і надалі близька до подолання 5% бар'єру на виборах.

Трохи додала Громадянська позиція (з 2,1 до 2,7%).

У той же час, після виключення з дослідження графи «проти всіх» (у лютому було 7,9%), зросла кількість «невизначених» - з 13,9 до 17,7%. Таким чином, мінімум половина «проти всіх» перейшли у категорію «невизначених», однак частина цих голосів вже перерозподілилася між партіями.

Опитування проводилося 15-26 березня. Було опитано дві тисячі осіб від 18 років у всіх регіонах України. Статистична похибка для значень, близьких до 50%, становить не більше 2,2%, для значень, близьких до 30% - не більше 2%, для значень, близьких до 10% - не більше 1,3%, для значень близьких до 5% - не більше 1%.

Вибори в український парламент мають відбутися восени 2012 року. Вони пройдуть за змішаною системою - 50% депутатського корпусу буде обрано за партійними списками, 50% - у мажоритарних округах. !zn

Читайте також:

Луценко приєднався до «Батьківщини»

Партія Тігіпка приєдналася до Партії регіонів

Партія Литвина відмовляється вливатися у Партію регіонів з ідеологічних причин

Кличко зрозумів, що правила математики у політиці не працюють, і вирішив йти на вибори самостійно

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі