ПР: Захист Луценко навмисне затягує розгляд справи

Поділитися
© gatech.edu
Захист екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценко намагається затягнути розгляд справи, щоб уникнути винесення судом рішення до виборів парламента.Таку думку висловив народний депутат України від Партії регіонів Владислав Лук'янов

На думку В. Лук 'янова, голодуванням і апеляціями захист Ю. Луценко намагається тягнути час, щоб звільнити Ю. Луценка від кримінальної відповідальності.

«Дане рішення - спеціальна тактика захисту. Вони хочуть затягнути розгляд справи, щоб суд до виборів не встиг винести рішення», - зазначив він.

В. Лук 'янов вважає, що навмисне Ю. Луценко відмовляється від прийому їжі для затягування процесу.

«Ю. Луценко боїться відповідати перед судом за законом за свої дії. Він хоче сховатися за депутатську недоторканність. Зараз він чекає на рішення лікарів про необхідність його лікування. А це, також затягне час розгляду його справи в суді по суті», - зазначив В. Лук 'янов.

Нагадаємо, дружина Ю. Луценка повідомила, що в результаті голодування самопочуття і стан здоров'я лідера "НС", який голодує з 23 квітня, значно погіршилися. Про необхідність медичного обстеження Ю. Луценко у кваліфікованих лікарів вона заявляла ще під час судового засідання 21 квітня, до початку голодування.

Водночас представники Генеральної прокуратури весь час стверджують, що здоров'я у Ю. Луценка нормальне і підстав для його огляду іншими лікарями, крім тих, які працюють в СІЗО, немає.

30 квітня комісія лікарів на чолі з начальником управління охорони здоров'я Державної пенітенціарної служби України обстежила Юрія Луценка. За підсумками комісійного медогляду (згідно з висновком лікарів), стан Ю. Луценко визнано задовільним. Умови його утримання відповідають вимогам санітарії та гігієни. Скарг на умови утримання, стан здоров'я або будь-яких інших побажань Ю. Луценко комісії не висловлював.

Ю. Луценко оголосив про початок голодування після рішення Апеляційного суду м. Києва про продовження його арешту до 26 травня 2011.

28 квітня брат Юрія Луценка Сергій Луценко спростував повідомлення ЗМІ про те, що його брат відмінно харчується в СІЗО.

У свою чергу, адвокат колишнього міністра внутрішніх справ Ю. Луценка Ігор Фомін і дружина Ірина Луценко також спростували інформацію про те, що екс-міністр нібито, всупереч своїй заяві, не проводить голодування в слідчому ізоляторі.

29 квітня лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко звернулася до уповноваженого з прав людини, до Українського Гельсінського союзу з прав людини та до Комітету ООН з прав людини з проханням вжити заходів для того, щоб запобігти безпосередній загрозі життю

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі