Уряд Азарова відправлено у відставку

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Кабінет міністрів, відставку якого прийнято Президентом, буде продовжувати виконувати свої повноваження до початку роботи нового уряду, але не довше, ніж 60 днів.

Кабінет міністрів України пішов у відставку. Це стало можливим після того, як президент Віктор Янукович підписав заяву про звільнення прем'єр-міністра Миколи Азарова, у зв'язку з обранням його народним депутатом України.

Як повідомляє прес-служба глави держави, відповідну заяву прем'єр-міністр подав президентові 3 грудня. Відповідний указ №673 Янукович підписав цього ж дня.

Як відомо, згідно зі статтею 115 Конституції України, відставка глави уряду тягне за собою відставку всього складу Кабінету міністрів.

Кабінет міністрів, відставку якого прийнято Президентом, за його дорученням продовжує виконувати свої повноваження до початку роботи новосформованого уряду, але не довше, ніж 60 днів.

- Янукович хоче підбирати новий Кабмін під конкретного прем'єра

Як повідомляло ZN.UA, на засіданні Кабміну 19 листопада Микола Азаров оголосив, що подав президентові подання про звільнення міністрів, обраних народними депутатами на парламентських виборах. Він уточнив, що згадані у поданні члени уряду продовжать виконувати свої обов'язки, поки глава держави не вирішить їхню подальшу долю.

У Партії регіонів новий склад уряду напряму пов'язують із новим форматом парламентської більшості.

Відзначимо, що парламентські вибори-2012 не передбачають обов'язкової відставки уряду. Однак низка міністрів були кандидатами в депутати, а прем'єр Микола Азаров очолював партійний список Партії регіонів.

Народними депутатами обрані, зокрема прем'єр Азаров, віце-прем'єр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко, міністр юстиції Олександр Лавринович, міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко, міністр надзвичайних ситуацій Віктор Балога, віце-прем'єр-міністр транспорту і інфраструктури Борис Колесніков, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк, міністр освіти, науки, молоді та спорту Дмитро Табачник.

Згідно із законодавством, обрані народними депутатами особи для отримання депутатського мандата повинні в 20-денний термін (до 3 грудня) надати в ЦВК документи про звільнення з попереднього місця роботи.

За інформацією ЗМІ, на час, що залишився до обрання нового складу Кабінету міністрів, виконувати обов'язки глави уряду буде перший віце-прем'єр Валерій Хорошковський. !zn

Читайте також:

Тігіпко подав у відставку слідом за Балогою і Табачником

Табачник подав у відставку і «приємно здивувався» тому, як це потішило журналістів

Після звільнення міністрів «на господарстві» в Кабміні залишиться Хорошковський

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі