Луценка в колонії можуть убити, - правозахисник

Поділитися
Глава української Гельсінської групи Євген Захаров заявив, що у колонії, в яку збираються відправити Юрія Луценка, були випадки, коли вбивали засуджених і говорили, що ті померли через проблеми зі здоров'ям.

Для життя екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка загроза є в будь-якій колонії. Про це заявив правозахисник Євген Захаров.

"Колишній міліціонер не може перебувати у звичайній колонії, де відбувають термін засуджені злочинці. У Менській колонії Чернігівської області Луценко також не може бути, адже там багато людей, що потрапили туди через його зусилля, щоб не було тортур у міліції. Поки він буде перебувати в СІЗО, оскільки рішення суду не набуло чинності і буде апеляція. Що буде далі - невідомо", - зазначив він.

За словами Захарова, зараз робиться все, аби вбити екс-міністра.

"Якщо і були випадки вбивств у цій колонії, то говорили: це сталося через проблеми зі здоров'ям. Такі речі не розслідують. У моїй практиці були смерті людей у місцях відбування покарань, коли засуджених вбивали, а говорили, що так сталося через стан здоров'я", - зазначив правозахисник.

Зазначимо, що перший заступник голови ДПТС Сергій Сидоренко заявив, що екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко буде відбувати покарання у Менській колонії на Чернігівщині, якщо суд не виправдає його. Він додав, що це колонія спеціального режиму для колишніх співробітників правоохоронних органів.

Як повідомлялося, 27 лютого Печерський райсуд Києва засудив екс-главу МВС Луценка до 4 років позбавлення волі з конфіскацією особистого майна. Також суд своїм рішенням позбавив Луценка першого рангу державного службовця і заборонив обіймати посади, пов'язані з організаційно-розпорядчими та організаційно-виконавчими функціями підприємств, організацій та установ усіх форм власності, протягом двох років.

Крім того, суд дійшов висновку про необхідність стягнути з Луценка на користь МВС України більше 643 тис. грн у якості компенсації за незаконне святкування Дня міліції в палаці «Україна» у 2008-2009 роках. Захист Луценка має намір оскаржити вирок.

Згідно з рішенням суду, Луценко перебуватиме у в'язниці 2 роки і 10 місяців, оскільки термін покарання враховує знаходження екс-міністра під арештом у СІЗО протягом 1 року і 2 місяців - у відбування терміну покарання входить і цей період. !zn

Читайте також:

Для Луценка вже підібрали в'язницю

Президент ПАРЄ закликав українську владу звільнити Луценка

Посол ЄС звинуватив Україну у вибірковому правосудді

В ЄС вважають, що провести угоду про асоціацію з Україною буде «самогубною місією»


У ПАРЄ вважають, що Луценку помстилися за справу Гонгадзе

США закликали звільнити Луценка

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі