Представники ПАРЄ відмовилися оглядати «покращену» камеру Луценка

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Співдоповідачів ПАРЄ не зацікавила «поліпшена» камера Луценка, в яку його поспіхом перевели перед візитом європейських гостей, і вони попросили показати його колишню камеру.

Співдоповідачі Комітету Парламентської асамблеї Ради Європи Марієтта де Пурбе-Лундін та Маіліс Репс, а також секретар комітету Бас Кляйн у четвер, 29 березня, провели в Лук'янівському СІЗО зустріч з екс-міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком, повідомляє прес-служба «Народної самооборони».

«Зустріч тривала близько двох годин, проходила вона в кабінеті керівника СІЗО», - повідомила дружина екс-міністра Ірина Луценко.

За словами Юрія Луценка, у відповідь на його пропозицію відвідати нову «поліпшену» камеру, щоб познайомитися з побутом СІЗО, іноземні гості відмовилися. «Вони прекрасно розуміють, що це заготовлена ​​показуха, тому погодилися подивитися лише ту камеру, в якій я провів попередні 456 днів», - передала слова чоловіка Ірина Луценко.

Під час зустрічі Луценко ще раз закцентував увагу європейських гостей на своєму незаконному арешті з порушенням його конституційних прав. Він також виклав основну суть кримінальної справи проти нього, зазначивши, що інкриміновані йому «злочини» - це звичайні управлінські рішення без перевищення повноважень, які приймалися іншими міністрами як до нього, так і після.

За словами Ірини Луценко, співдоповідачок ПАРЄ особливо цікавило здоров'я її чоловіка. «Вони прекрасно розуміють, що комісія МОЗ носить лише рекомендаційний характер. Оскільки чоловіка в СІЗО не лікують, а лише дають знеболювальне, це сигнал про відсутність медичного забезпечення ув'язнених», - зазначила дружина екс-міністра. Вона також додала, що в останній місяць Луценку не давали навіть знеболювальні, через що його стан погіршився.

Юрій Луценко звернувся до європейських гостей з єдиним проханням - провести незалежне медичне обстеження іноземними лікарями для об'єктивної оцінки його здоров'я. «Луценко розуміє, що замовчування ситуації щодо його здоров'я, особливо що стосується печінки і підшлункової, є вкрай небезпечним для нього. Лікувати його хвороби в умовах в'язниці неможливо», - підкреслила Ірина Луценко.

Гості цікавилися і перспективами звільнення Луценка. «Мій чоловік повідомив їм, що він розраховує лише на рішення Європейського суду з прав людини, яке може бути виконане в Україні тільки після зміни влади. Такого харизматичного політика, яким є Юрій Луценко, влада до парламентських виборів не випустить з в'язниці», - сказала Ірина Луценко. !zn

Читайте також:

Луценка терміново перевели в нову камеру

Представникам ПАРЄ дозволили відвідати Луценка в СІЗО

Суд почне розглядати ще одну справу проти Луценка 2 квітня

Захист Луценка назвав дату розгляду судом апеляції

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі