Попереднє засідання суду в Нью-Йорку за позовом Тимошенко до Фірташа призначено на 30 березня

Поділитися
© Новинар
У Нью-Йорку 30 березня відбудеться попереднє засідання за позовом Тимошенко до Фірташа. Чи отримував повістку Фірташ - невідомо.

Попереднє засідання суду в Нью-Йорку за позовом екс-прем'єра Юлії Тимошенко до співвласника «РосУкрЕнерго» Дмитра Фірташа призначено на 30 березня, 15:30.

Таке рішення прийняла 22 лютого суддя Окружного суду в Нью-Йорку Елісон Натан, якій в середині лютого передали цей позов, повідомляє Kyiv Post.

Крім того, в рішенні суду також сказано, що до засідання суду кожна зі сторін позову повинна також відправити до суду копію своїх заяв.

У квітні 2011 року Тимошенко подала в суд на Фірташа, а згодом - в грудні 2011 року - додала до відповідачів ще першого віце-прем'єра Валерія Хорошковського, Юрія Бойка, генпрокурора Віктора Пшонку, Семена Могилевича і інших.

Фірташ раніше заявляв, що не отримував ніяких документів від американського суду. Згідно з американським законодавством, позивач повинен повідомити відповідачів у справі про те, що проти них є позов.

В інтерв'ю ZN.UA захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко заявляв, що вважає вручення повістки Фірташу «першочерговим завданням».

Позов Тимошенко до суду Нью-Йорка складається з двох частин. Перша - про порушення прав людини в Україні, яке здійснює організована група, що є паралельно так званою групою "РосУкрЕнерго". З одного боку, вона порушує права громадян з метою усунення політичних конкурентів, а з іншого - з метою захисту грошей, некоректно отриманих цією групою та її політичними покровителями. Перша частина позову обґрунтовувалася нормативним актом, який називається Alien Tort Statute і дозволяє в певних випадках громадянам інших країн захищати свої права в американському суді. Це відбувається у разі порушення основних прав людини, у тому числі політичних.

Друга частина позову Юлії Тимошенко обґрунтована антикорупційним американським законодавством, так званим RICO. Це відомий нормативний акт із досить жорсткими формулюваннями, які дозволяють боротися з корупцією, якщо вона в тому чи іншому вигляді торкається США. !zn

Читайте також

Тимошенко звернулася до суду Нью-Йорка з позовом проти Фірташа і «РосУкрЕнерго» (документ)

Нью-Йоркський суд переніс на осінь розгляд справи Тимошенко проти РУЕ і Фірташа

Опозиція готує «шоу» при врученні Януковичу повістки в американський суд

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі