Прем'єр-міністр Іспанії заявив про розпуск парламенту

Поділитися
© neulovimo.info
Прем'єр-міністр Іспанії Хосе Луїс Родрігес Сапатеро оголосив про розпуск парламенту країни і назвав дату дострокових виборів. Про це в понеділок, 26 вересня, повідомляє іспанське інформаційне агентство EFE.

Дострокові вибори в Генеральні кортеси Іспанії відбудуться 20 листопада. У новому складі парламент почне свою роботу 13 грудня.

Х. Сапатеро заявив, що таке рішення дозволить новому уряду проводити більш ефективну політику, оскільки в нього буде більше часу на розробку економічних реформ. З вимогою дострокових виборів неодноразово виступала опозиція.

Сам Х. Сапатеро відмовився балотуватися до парламенту. Замість нього Іспанську соціалістичну робочу партію на виборах очолить колишній міністр внутрішніх справ Альфредо Перес Рубалькаба. Він уже запевнив майбутніх виборців, що зробить все можливе, щоб захистити сферу освіти та охорони здоров'я від скорочення витрат, якщо обійматиме пост прем'єр-міністра, повідомляє Associated Press.

Однак, судячи з результатів опитувань, А. Рубалькаба навряд чи обійматиме посаду прем'єра. Соціалістів підтримують 31,4 відсотка іспанців, у той час як за Народну партію Іспанії збираються голосувати 46,1 відсотка.

Популярність уряду Х. Сапатеро різко впала в зв'язку з економічною кризою в Іспанії. Рівень безробіття в країні сягнув 21 відсотка (це найвищий показник серед розвинених країн). Заради фінансового оздоровлення уряду довелося піти на урізання урядових витрат і скорочення робочих місць у держструктурах.

Антикризові реформи вкрай непопулярні в суспільстві. З 2010 року в Іспанії тривають масові акції протесту та страйки.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі