Президент асамблеї НАТО вимагатиме від Януковича помилувати Тимошенко для лікування за кордоном

Поділитися
Президент Парламентської асамблеї НАТО вимагатиме від Віктора Януковича вивезти Юлію Тимошенко на лікування за кордон. За його словами, це можна зробити через помилування. Він також підкреслив, що якщо не вийде домовитися про це з першого разу, НАТО і далі буде повторювати ці вимоги.

Президент Парламентської асамблеї НАТО Карл Ламерс (Karl Lamers) планує у середу під час зустрічі з президентом України Віктором Януковичем, а також представниками уряду поставити питання про можливість виїзду екс-прем'єра Юлії Тимошенко на лікування за кордон.

"Я вимагаю і прошу, щоб їй дали дозвіл виїхати на продовження лікування закордон, зокрема до Німеччини. Вона сказала, що згодна на це і згодна після повного одужання повернутися в Україну. Вона дала чіткий сигнал: Зробіть, все-таки, гуманний акт, дайте мені стати здоровою і я готова повернутися сюди і нести далі відповідальність", - сказав він журналістам у вівторок після зустрічі з Тимошенко в Харкові.

Ламерс також зазначив, що для нього зустріч з Тимошенко була "справою серця і душі".

За його словами, Тимошенко почувається трохи краще, але все ще досить слабка. "Я запитав її, як вона себе почуває, вона сказала, що зараз трохи легше, але зараз вона ще досить слабка. Вона насилу може вставати зі свого ліжка і не може сидіти більше 15 хвилин. Але психологічно вона дуже сильна, така, яку я її до цих пір знав", - сказав президент Парламентської асамблеї НАТО.

- Кузьмін: У ГПУ є прямі докази причетності Тимошенко, Лазаренка і Кучми до вбивств

- Німецька опозиція закликала Меркель привезти Тимошенко в Берлін


Ламерс повідомив також, що Тимошенко висловила подяку канцлеру Німеччини Ангелі Меркель, лікарям берлінської клініки "Шаріте", а також міжнародним діячам, які її підтримують, і всім 257 депутатам міжпарламентської асамблеї НАТО.

Він зазначив, що зі слів Тимошенко у нього склалося враження, що вона не довіряє лікарям, які знаходяться поруч з нею зараз. "Вона відчуває, що на лікарів здійснюється певний тиск, що перешкоджає довірі до них. Для того щоб одужати, необхідні умови, зокрема і довіра до лікарів", - зазначив Ламерс.

Відповідаючи на питання, як можливо здійснити виїзд Тимошенко на лікування за кордон, він навів один з варіантів, про які йому розповіла сама екс-прем'єр: прийняття акта про помилування. "Є декілька можливостей її звільнення з метою лікування. Президент може це зробити різними шляхами, наприклад шляхом акта помилування. Таким чином він би послав сигнал і дав Юлії Тимошенко шанс відновити своє здоров'я там, де вона довіряє лікарям і потім повернутися в свою країну", - сказав Ламерс.

Відповідаючи на запитання, які можуть бути наслідки в разі, якщо його прохання і вимога про виїзд екс-прем'єра на лікування не буде виконано, президент Парламентської асамблеї НАТО відзначив: "Я політик і політик, який не здається". "Якщо мені не вдасться з першого разу, я буду намагатися в рамках парламенту НАТО діяти так, щоб ці вимоги повторювалися. Ми будемо діяти так, щоб це, все-таки, вдалося", - підкреслив він. !zn

Читайте також:

Тимошенко в лікарні провела понад 122 годин зустрічей з гостями

Лікарі порекомендували лікувати Тимошенко в будинку


Cудмедекспертиза Тимошенко прискорить винесення вироку в справі ЄЕСУ, - Власенко

Статус російської мови виявився на 31-му місці серед пріоритетів українців, НАТО - на 33-м
у

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі