Президент Європарламенту сподівається, що до КК внесуть поправки і Тимошенко відпустять

Поділитися
Президент Європарламенту Єжи Бузек жалкує у зв'язку з вироком екс-прем'єру Юлії Тимошенко і чекає на його перегляд під час оскарження.

"Я глибоко жалкую щодо вироку, винесеного українським судом стосовно Ю.Тимошенко, яким її засуджено до семи років в'язниці...Я очікую, що вирок буде переглянутий в ході процесу оскарження", - йдеться в заяві Є.Бузека.

Президент Європарламенту вважає, що затримання і стан "цього вироку викликає стурбованість щодо політично вмотивованої його природи і щодо вибіркового використання законодавства в Україні".

"У мене є серйозні сумніви щодо справедливості, незалежності і прозорості цього суду", - заявляє Є.Бузек.

Він нагадав, що стаття, за якою засудили Ю.Тимошенко, була прийнята ще за часів СРСР.

"Це - дивна практика у демократичній країні. Україна - велика країна, яка заслуговує на краще", - підкреслив він.

У зв'язку з цим Є.Бузек висловив надію, що до Кримінального кодексу незабаром буде внесено відповідні поправки і їх проголосує Верховна Рада.

"Зміцнення верховенства права та боротьба з корупцією життєво важливі не тільки для завершення перемовин щодо угоди про асоціацію до кінця цього року і поглиблення відносин Україна-ЄС, а й для консолідації демократії в Україні", - заявив Є.Бузек.

Президент Європейської народної партії (ЄНП) Вільфред Мартенс після оголошення вироку Юлії Тимошенко заявив про необхідність припинити з Україною перемовини щодо Угоди про асоціацію.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі