Президент Греції розпустив парламент

Поділитися
© greecetoday.ru
У Греції видано указ президента про розпуск парламенту і призначення дострокових виборів на 6 травня 2012 року. Рішення Каролосом Папульясом прийнято на прохання прем'єр-міністра країни на тлі посилення промислового спаду Греції.

Президент Греції Каролос Папульяс видав указ про розпуск парламенту і призначив дострокові вибори на 6 травня 2012 року.

Раніше розпуск парламенту запропонував прем'єр-міністр Лукас Пападімос за погодженням з партіями правлячої коаліції. Вибори пройдуть майже на півтора року раніше, ніж дозволяє грецька конституція.

Лівоцентристи і правоцентристи, що беруть участь у правлячій коаліції Греції, розраховують з'ясувати стосунки на виборах, у той час як виборці вперше отримають можливість дати оцінку політиці жорстких скорочень в обмін на кредити ЄС і МВФ.

Як очікується, новий парламент Греції збереться на перше засідання 17 травня.

Прем'єр Пападімос у телезверненні до громадян наголосив, що вибори принесуть із собою нові непрості рішення. «Греція перебуває в середині складного шляху. Безболісно ніхто не зможе вивести країну з кризи», - сказав він.

Він задоволений роботою свого кабінету, який забезпечив нові кредити ЄС і МВФ і списання боргу перед приватними кредиторами, а також не дозволив Греції опинитися поза єврозоною.

Однак, як показують результати опитувань, греки в цілому незадоволені роботою технічного прем'єра - 69% респондентів заявили, що не довіряють Пападімосу.

За словами грецького прем'єра, прийняті таким урядом рішення визначать майбутнє країни на найближче десятиліття. !zn

Читайте також:

Греція офіційно затвердила кредитну угоду з ЄС

Греція запропонувала купити у неї казино, порти, Олімпійський комплекс і навіть дороги

Через нелегалів Грецію виганяють з Шенгенської зони

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі