Президент Косова пішов у відставку

Поділитися
У понеділок, 27 вересня, президент Косово Фатмір Сейдіу подав заяву про відставку. Це сталося після того, як минулої п'ятниці Конституційний суд постановив, що він порушив Основний закон самопроголошеної держави.
У понеділок, 27 вересня, президент Косово Фатмір Сейдіу подав заяву про відставку. Це сталося після того, як минулої п'ятниці Конституційний суд постановив, що він порушив Основний закон самопроголошеної держави.Фатмір Сейдіу зберіг за собою посаду керівника політичної партії «Демократична ліга Косова» (ДЛК) після обрання президентом у 2006 році. А це, як вирішили судді, суперечить Конституції. «Сьогодні я подав у відставку з посади президента Косова, - сказав він на спеціальній прес-конференції. Я був переконаний, що, зберігши за собою посаду глави ДЛК, я не порушив Конституцію, однак у суду була інша думка, і я поважаю його вердикт». Фатмір Сейдіу, 58-річний професор права, був обраний президентом у  лютому 2006 року. На цій посаді він змінив Ібрагіма Ругову, який помер від раку на місяць раніше. Президент Косова обирається парламентом і володіє швидше представницькими функціями. Нагадаємо, албанська влада південного краю Сербії Косово у лютому 2008 року проголосили незалежність від Білгорода. До сьогоднішнього дня самопроголошену державу визнали близько 70 із країн-членів ООН, зокрема США.

За матеріалами  CNN

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі