Президент ПАРЄ вимагає негайно пустити до Тимошенко дипломатів

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Президент ПАРЄ звернувся до української влади з проханням негайно надати дозвіл представникам міжнародного дипломатичного співтовариства відвідати Тимошенко, а також забезпечити її обстеження незалежними лікарями і лікування.

Президент Парламентської асамблеї Ради Європи Жан Клод Міньйон висловив глибоку стурбованість погіршенням стану здоров'я екс-прем'єра Юлії Тимошенко і її рішенням оголосити голодування у відповідь на насильство і знущання, які вона терпить.

Він закликав владу України негайно надати дозвіл представникам міжнародного дипломатичного співтовариства відвідати Тимошенко.

Про це йдеться в його заяві, розміщеній на офіційному сайті ПАРЄ.

«Отримавши інформацію про погіршення стану здоров'я Ю.Тимошенко, я зустрівся у Страсбурзі з послом України в Раді Європи і з членами української делегації в нашій Асамблеї», - повідомив Міньйон.

Тимошенко буде голодувати, поки не вичерпаються сили

«Виявилося, що стан здоров'я Тимошенко значно погіршився за останні кілька годин і її рішення оголосити голодування тільки погіршить ситуацію», - підкреслив він.

Президент ПАРЄ звернувся до української влади з проханням «негайно надати дозвіл представникам міжнародного дипломатичного співтовариства відвідати Тимошенко».

«Окрім того, зараз вкрай необхідно її обстеження незалежними лікарями і забезпечення лікування, якого вона потребує», - заявив Міньйон.

«Нарешті, я б хотів ще раз повторити заклик нашої Асамблеї, який було зроблений у січні, щодо зняття обвинувачень проти колишніх українських урядовців, включаючи колишнього прем'єр-міністра Тимошенко», - підкреслив президент ПАРЄ.

Як повідомлялося, 24 квітня захисник Тимошенко, народний депутат Сергій Власенко зачитав її заяву про застосування фізичної сили під час транспортування у лікарню 20 квітня. Він також заявив, що Тимошенко оголосила голодування.

Державна пенітенціарна служба заперечує застосування сили до екс-прем'єра і погрожує її захисту судом. !zn

Читайте також:

Тимошенко: Я думала, що настали останні хвилини мого життя

Тимошенко з 20 квітня оголосила голодування, - Власенко

Власенко: Тимошенко бив заступник начальника колонії

Влада поширила фальшиве відео про Тимошенко - «Батьківщина»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі