Президент Польщі попросив Україну обрати між Євросоюзом та Митним союзом

Поділитися
© nzpress.ru
Польща може допомагати Україні, переконувати західний світ, що треба країні надати можливість євроінтеграції, але Україні потрібно зробити вибір між Митним союзом і Європейським союзом, заявив президент Польщі. Реалізувати два сценарії неможливо.

Польща продовжує переконувати Європу в доцільності надання Україні можливості приєднатися до європейської спільноти, але Україні потрібно зробити вибір між Митним союзом і Європейським союзом, заявив президент Польщі Броніслав Коморовський.

"Треба зробити вибір (між Митним союзом і Європейським союзом) і такий вибір робить Україна. Польща може тільки допомагати. Польща також може переконувати західний світ, Європейський союз, що треба Україні таку можливість надати і, власне, таким чином ми і діємо", - сказав Коморовський журналістам після закінчення двосторонніх переговорів з президентом України Віктором Януковичем у четвер в Києві.

Відповідаючи на питання про те, який з двох сценаріїв найбільш прийнятний для України - членство в Митному союзі або в Європейському Союзі, - він відзначив неможливість одночасної їхньої реалізації. "Неможливим є те, щоб ці два сценарії реалізувати одночасно, паралельно", - сказав Коморовський.

Нагадаємо, 15 вересня заступник голови уряду Росії Аркадій Дворкович заявив, що якщо Київ хоче більш низьких цін на газ, заснованих на базі політичного партнерства, йому варто було б подумати про можливий вступ до Митного союзу. !zn

Читайте також:

У Євросоюзі заявили про початок персональної ізоляції Януковича

Єврокомісар назвав умови для проведення саміту Україна-ЄС

Євросоюз не бачить передумов для підписання угоди про асоціацію з Україною

Росія заманює Україну в Торговий союз заради вигідних газових відносин

Азаров готовий співпрацювати з Митним союзом

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі