Президент Польщі заявив, що Україну «складно утримати від спокуси» Східним світом

Поділитися
© stroymart.com.ua
Броніслав Коморовський сказав, що для поляків є складним викликом підтримувати демократію в Україні, не втрачаючи шансів на інтеграцію України з Західним світом і стримуючи її «від спокуси інтеграції зі Східним світом». Президент також відзначив поліпшення українсько-польських взаємин.

Президент Польщі Броніслав Коморовський вважає складною підтримку демократії та інтеграції України з Європейським Союзом в умовах, які зараз панують у країні. Про це Коморовський сказав в інтерв'ю Польському радіо.

Президент Польщі зазначив, що Євросоюз може ратифікувати і підписати парафований у березні Договір про асоціацію з Україною за умови "схвалення політичної практики в Україні, яка зараз викликає сумніви".

За словами Коморовського, якого цитує його офіційний веб-сайт, українська влада в даний час має альтернативу інтеграції з Євросоюзом - вступ у створений Російською Федерацією разом з Білоруссю і Казахстаном Митний союз. "Це для нас, поляків, є складним викликом: як підтримувати демократію в Україні і еволюцію системи в хорошому напрямку, не втрачаючи шансів на інтеграцію України з Західним світом і стримуючи її від спокуси інтеграції зі Східним світом", - сказав він.

- Президент Польщі попросив Україну обрати між Європою і Митним союзом

Коморовський також висловив думку, що українці поступово об'єднуються в один народ - без поділу на східну і західну частину - про що, зокрема, може свідчити поява нових політичних партій. "Ми пов'язуємо великі надії з цим процесом", - сказав президент Польщі.

Він відзначив поліпшення взаємних польсько-українських відносин, назвавши одним з прикладів тісної співпраці відкриття меморіалу загиблим полякам у Биківні під Києвом, а також все більший товарообіг між країнами.

Як повідомлялося, 20-21 вересня Коморовський перебував з першим державним візитом в Україні. Глава польської держави разом з чиновниками і дипломатами інших 27 держав Європейського Союзу закликають українську владу звільнити ув'язнену вже більше року екс-главу уряду України Юлію Тимошенко, називаючи її справу "політично мотивованою" і такою, що перешкоджає інтеграції України з ЄС. Вони також заявляють, що майбутні відносини Української держави з Західним світом будуть залежати від чесності запланованих на 28 жовтня цього року парламентських виборів. !zn

Читайте також:

У Євросоюзі заявили про початок персональної ізоляції Януковича

Коморовський порадив Януковичу брати приклад з Польщі, яка «випереджає Україну втричі по ВВП»

Президент Польщі попросив Україну вибрати між Європою і Митним союзом

Президент Польщі закликав українців подолати сентименти щодо комунізму

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі