Президент Придністров'я попрощався з народом

Поділитися
© themedicalplus.com
Ігор Смирнов, який очолював невизнану Придністровську Молдавську Республіку (ПМР) з моменту її заснування, протягом 20 років, попросив вибачення у жителів Придністров'я перед своїм відходом з посади президента.

30 грудня він передасть владу новому президентові ПМР Євгену Шевчуку, обраному за підсумками другого туру президентських виборів 25 грудня. У своєму зверненні до громадян Придністров'я, глава ПМР подякував придністровцям за те, що вони надавали йому довіру бути президентом республіки протягом 20 років.

І.Смирнов відзначив, що ПМР була створена у 1992 році мирними радянськими людьми. Він зазначив, що жителі Придністров'я перемогли і створили державу, вистояли, незважаючи на війну, блокади, не втративши ані країну, ані себе, ані віру. При цьому було створено з нуля фінансову систему, армію, силові структури, державні інститути, освіту, охорону здоров'я, довелося піднімати промисловість, будувати пенсійну систему.

"Все це ми з вами зробили за 20 років, за життя лише одного покоління. І зробили добре", - підкреслив президент ПМР. І.Смирнов відзначив, що разом із 2011 роком в історію увійде і ціла епоха життя придністровського народу. За його словами, загострення боротьби на початковому етапі, висока жертовність досягнутих перемог, успішне протистояння придністровського народу всім лихам і поступове просування на шляху будівництва суверенної держави, є вже історичними віхами життя, і вони пройшли їх разом.

Нагадаємо, що І.Смирнов, який балотувався на п'ятий термін поспіль, зазнав нищівної поразки на президентських виборах 11 грудня 2011 року, не вийшовши навіть у другий тур, хоча раніше він вигравав їх завжди у першому турі.

За підсумками другого туру
виборів, що відбувся 25 грудня, перемогу на виборах президента ПМР здобув колишній голова парламенту Євген Шевчук, який став, таким чином, другим президентом Придністров'я. Його інавгурація відбудеться 30 грудня 2011 року.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі