Президент Туркменії виділив на будівництво Олімпійського містечка майже 2 млрд доларів

Поділитися
© Turkmenistan.karakum.net
На проектування і будівництво першої черги Олімпійського містечка в Туркменії виділено $ 1 млрд 970 млн 882 тис.

На проектування і будівництво першої черги Олімпійського містечка в Туркменії виділено $ 1 млрд 970 млн 882 тис.

Згідно з підписаною під час засідання уряду, що відбулося напередодні, ухвалою президента Гурбангули Бердимухамедова, опублікованій в суботу, 4 вересня, в центральних газетах країни, столичній мерії ашхабада дозволено укласти відповідний контракт з турецькою компанією «Polimeks».

За умовами контракту, будівельні роботи повинні початися вже в жовтні 2010 року і закінчитися в квітні 2014 року.

«Будівництво комплексу об'єктів Олімпійського містечка можна по праву назвати історичною подією, оскільки в ньому знаходить своє реальне втілення девіз «Держава - для людини», в якій виражена суть політики, що проводиться Туркменістаном в епоху нового Відродження», - заявив, підписуючи документ, Бердимухамедов.

При цьому глава Туркменії підкреслив, що пріоритетом цієї політики була і залишається турбота про здоров'я і добробут усіх громадян країни, де важлива роль відведена широкій пропаганді здорового способу життя, розвитку фізкультурно-спортивного руху і спорту вищих досягнень.

«Епоха Нового Відродження» в рамках «Золотого Століття» була проголошена в Туркменістані Бердимухамедовим в 2007 році, коли він став президентом країни після смерті Сапармурата Ніязова (Туркменбаши).

Нагадаємо, що президент України Віктор Янукович у своєму виступі на засіданні Ради регіонів 27 травня 2010 року в Львові запропонував провести зимову Олімпіаду на Буковині (найпквніше, маючи на увазі на курорт «Буковель» в Карпатах). Пізніше ідея була розвинена, а підготовка до Олімпіади-2022 ввійшла до списку пріоритетних національних проектів. Президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка заявив, що у України є всі умови для того, щоб гідно провести цей захід.

За матеріалами "Интерфакс-Украина"

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі