Президент УЄФА відмовився заступатися за Тимошенко

Поділитися
Мішель Платіні нагадав, що УЄФА не є політичною організацією, і не став давати оцінку подіям в Україні. При цьому він провів паралелі між Євро-2012 в Україні і чемпіонатом світу 1978 року в Аргентині, коли у країні була військова диктатура.

Президент УЄФА Мішель Платіні у відповідь на заклики європейських політиків заступитися за засуджених лідерів української опозиції заявив, що не має права дати оцінку цій проблемі.

Про це він повідомив у відкритому листі у відповідь на звернення європейських депутатів і правозахисників щодо політичних репресій в Україні напередодні Євро-2012.

В листі Платіні визнав, що політичні умови в Україні після надання їй права на проведення Євро-2012 у 2007 році змінилися. Тоді європейська футбольна асоціація надала Євро-2012 двом країнам Східної Європи тому, що «хотіла відкрити їх для інших політичних реалій».

Європейські політики закликали президента УЄФА заступитися за Тимошенко

А це, за словами Платіні, завжди пов'язано з певним ризиком. Платіні зазначив, що УЄФА не є політичною організацією, а тому не може дати оцінку цим питанням. Він, втім, визнав, що згадує про чемпіонат світу 1978 року в Аргентині, коли у країні була військова диктатура. Президент УЄФА також нагадав літні Олімпійські ігри у Пекіні у 2008 році. За його словами, обидві події супроводжувалися суперечливими обговореннями.

Нагадаємо, на початку березня європейські політики написали Мішелю Платіні лист з закликом поставити питання щодо ув'язнення Юлії Тимошенко під час розмов з українською владою.

Листи підписали віце-президент Парламентської Асамблеї ОБСЄ Вальбурга Габсбург Дуглас, депутат Європарламенту Елмар Брок, депутат-спікер Союзу 90/Зелені Віола фон Крамон, президент Eurasian Transition Group Міхаель Лаубш, колишній міністр закордонних справ Німеччини Маркус Мекель, депутат Європарламенту від ЄНП Чарльз Теннок.

У свою чергу, у Партії регіонів заявили, що євродепутати підписали лист до президента УЄФА, стали жертвами політичного шантажу, і навіть не розуміють, що насправді відбувається в Україні. !zn

Читайте також:

У ПР впевнені, що євродепутати стали жертвами політичного шантажу

Генпрокуратура виконає рішення Європейського суду за позовами Луценка і Тимошенко

В АП вважають, що Євросуд виправдає Тимошенко і Луценка

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі