Президентові Ірану у США подарували спідню з написом «Я люблю Нью-Йорк» і квиток в музей історії Голокосту

Поділитися
© globoscope.ru
Під час візиту до Нью-Йорка президент Ірану Махмуд Ахмадінеджада зазнав витончених «знущань» з боку преси, яка прислала квиток в музей історії Голокосту, а також чисту спідню білизну для особистого використання з написом «Я люблю Нью-Йорк».

Особистий кінооператор президента Ірану Махмуд Ахмадінеджада Хасан Голь Ханбан, що супроводжував главу держави під час його поїздки на Генеральну асамблею ООН в Нью-Йорку, вирішив не повертатися на батьківщину і попросив політичного притулку у США.

Подробиці з приводу причин, які штовхнули Ханбана на даний крок, не розголошуються. Місцезнаходження уже колишнього особистого кінооператора іранського президента також невідомо

Тим часом США, судячи з усього, не відмовлять у проханні про політичний притулок людині, що має інформацію про приватне життя Ахмадінеджада і, можливо, зуміла вивезти в Америку відеозаписи, які можуть представляти інтерес для противників нинішньої іранської влади.

Втеча наближеного - далеко не перша неприємність, що сталася з іранським президентом під час його візиту до Нью-Йорка. Так, США відмовилися видавати візи щонайменше 20 зі 160 запланованих учасників іранської делегації, очолюваної Ахмадінеджадом. Потім, під час перебування президента в Америці в Нью-Йорку не припинялися акції протесту, організовані іранськими опозиціонерами і єврейськими організаціями. При цьому учасники однієї з таких акцій, іммігранти з Ірану, навіть побили прес-секретаря іранського МЗС Раміна Мехманпараста.

Особливо витончених «знущань» зазнав Ахмадінеджад і з боку преси: редакція газети The New York Post прислала в його готельний номер корзину зі стравами, які у США вважають єврейськими - борщ, фарширована риба і копчений сир. Подбала редакція і про духовні потреби політика: президент отримав персональне запрошення на концерт «Старі євреї розповідають анекдоти» і комікс про теракти 11 вересня.

Гостя також не забули привітати з новим 5773 єврейським роком і вручити квиток в музей історії Голокосту. Знайшлося місце і для предметів особистої гігієни. «Адже наш гість весь час ходить в одному і тому ж забрудненому костюмі. У кошику президент знайде чисті труси з написом «Я люблю Нью-Йорк» і дезодорант, щоб відганяти мух, а то вони свою справу знають», - писала The New York Post.

Тим часом поки президент перебував у своїй поїздці, погані звістки чекали його і на батьківщині: в Ірані був заарештований радник президента зі зв'язків зі ЗМІ та глава іранського державного інформагентства IRNA Алі Акбар Джаванфекр. Суд Тегерана засудив його до шести місяців ув'язнення за опубліковані в листопаді минулого року матеріали, що «суперечать нормам ісламу і суспільної моралі». Місцеві спостерігачі підозрюють, що арешт чоловіка був пов'язаний з критикою духовного лідера Ісламської Республіки аятоли Алі Хаменеї.

Коментувати арешт свого радника Ахмадінеджад відмовився. «Я отримав цю звістку зовсім нещодавно і хотів би висловити свою думку після того, як вивчу справу докладніше», - заявив він. !zn

Читайте також:

Ахмадінежад назвав загрозою для Ірану «нецивілізованих сіоністів»

Президент Ірану переплутав Ющенка з Януковичем

Ахмадінеджад звинуватив США у всіх бідах планети

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі