При розгляді скарги Тимошенко Європейський суд врахує, що в СІЗО бігають пацюки і таргани

Поділитися
Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) пов'язав зі справою екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко низку документів, які повинні допомогти суду прийняти об'єктивне рішення.

Серед документів, пов'язаних зі справою Тимошенко, №49872/11, на сайті ЄСПЛ можна знайти не тільки опис самої скарги. Від Ю.Тимошенко суд отримав детальний опис стану її здоров'я до і після затримання, а також після винесення вироку. Окрім того екс-прем'єр повідомила про те, в яких приміщеннях і з ким її тримали у СІЗО №13, коли і як її доставляли на судові слухання.

На сайті ЄСПЛ наводяться витримки зі звіту, переданого українському уряду за результатами візиту до України представників Європейського Комітету з попередження тортур і нелюдського або такого, що принижує гідність, поводження чи покарання. У документах сказано, що ув'язнені часто скаржилися на значну кількість у СІЗО щурів і мишей, а члени комісії самі бачили в установі тарганів.

Далі у висновках європейських експертів описується стан охорони здоров'я у СІЗО, який, згідно з їхніми висновками, також не відповідає всім міжнародним нормам.

Раніше ЄСПЛ офіційно заявив про те, що прийняв до розгляду скаргу Ю.Тимошенко на умови її утримання у Лук'янівському СІЗО і на дії правоохоронців і привласнив справі статус пріоритетної.

Нагадаємо, ЄСПЛ 14 грудня 2011 року прийняв рішення невідкладно розглянути скаргу екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко на її утримання під вартою.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі