Прізвища Тимошенко і Луценка будуть стояти в бюлетенях на виборах

Поділитися
ЦВК може прийняти рішення про виключення кандидата зі списку тільки в одному випадку - у разі його смерті. Прізвища Тимошенко і Луценка будуть у бюлетенях, незважаючи на те, що вони не зможуть взяти участі у виборах.

У тексті виборчого бюлетеня, затвердженого Центральною виборчою комісією, відразу після назви партії, будуть вказуватися імена, по батькові і прізвища перших п'яти кандидатів у депутати, висунутих партійними з'їздами, серед іншого Юлії Тимошенко і Юрія Луценка.

Коментуючи прийняте ЦВК рішення, заступник голови комісії Андрій Магера зазначив, що в бюлетенях будуть вказані прізвища всіх кандидатів, що ввійшли в першу п'ятірку виборчих списків партій. «Це будуть перші п'ять осіб, висунуті на з'їздах партій, зокрема, до прийняття рішення ЦВК про відмову в реєстрації окремих кандидатів», - цитує Магеру ЛігаБізнесІнформ.

Відповідаючи на питання, чи буде в бюлетенях зазначено прізвища Тимошенко і Луценка, Магера сказав: «Так, це передбачено законом, статтею 80».

Раніше на засіданні комісії член ЦВК Жанна Усенко-Чорна зазначила, що ЦВК може ухвалити рішення про виключення кандидата зі списку тільки в одному випадку - у разі його смерті. Крім того, сам кандидат може ініціювати своє виключення зі списку, або не давши згоду балотуватися, або відкликавши заяву. Рішення про виключення кандидатів зі списку може прийняти також сам партійний з'їзд.

Нагадаємо, раніше ЦВК зареєструвала кандидатів у народні депутати за партійним списком ВО «Батьківщина», не включивши до нього Тимошенко і Луценка. !zn

Читайте також:

Великі політсили скуповують місця в окружних виборчкомах у своїх «технічних» колег

ЦВК знову не помітила прапорів Партії регіонів на держустановах

У ЦВК нагадали партіям, що вони ще два місяці можуть відкликати кандидатів зі списків

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі