Прокуратура Казахстану порушила кримінальну справу проти тих, хто стріляв у демонстрантів

Поділитися
© The Japan Daily Press
Генеральна прокуратура Казахстану порушила кримінальну справу на співробітників поліції, що перевищили владу і посадові повноваження із застосуванням зброї при придушенні масових заворушень у Жанаозені (місто у Мангістауській області, захід країни), повідомив офіційний представник наглядового відомства Нурдаулет Суіндіков.

"27 грудня поточного року генеральна прокуратура за фактом заподіяння смерті у результаті застосування співробітниками поліції зброї порушено кримінальну справу за пунктом «б» частини 4 статті 308 Кримінального кодексу, яка передбачає відповідальність за перевищення влади і посадових повноважень із застосуванням зброї або спеціальних засобів", - сказав він на брифінгу в четвер в Астані.

Стаття 308 Кримінального кодексу "Перевищення влади або посадових повноважень", пункт «б» передбачає, що це здійснено із застосуванням зброї або спеціальних засобів.

"З метою забезпечення об'єктивності дана справа розслідується слідчою групою під керівництвом спеціального прокурора. В даний час у справі призначено низку необхідних судових експертиз", - додав М.Суіндіков.

16-17 грудня у місті Жанаозені та селищі Шетпе Мангістауської області відбулися масові погроми і заворушення. Загинули 16 людей і понад 100 отримали поранення.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі