Прокуратура відмовила в порушенні справи щодо застосування сили стосовно Тимошенко

Поділитися
Рішення про відмову в порушенні кримінальної справи було прийнято співробітниками Харківської прокуратури 3 травня.

Співробітники Харківської прокуратури прийняли рішення про відмову в порушенні кримінальної щодо застосування насильства стосовно екс-прем'єра Юлії Тимошенко, заявив генеральний прокурор України Віктор Пшонка.

"Матеріали перевірки завершуються постановою про відмову в порушенні кримінальної справи. Рішення було прийнято співробітниками Харківської прокуратури вчора, 3 травня", - сказав генпрокурор на прес-конференції 4 травня.

Пшонка додав, що Генеральна прокуратура згодна з таким рішенням харківської прокуратури.

Як повідомлялося, Тимошенко заявила, що під час примусової госпіталізації 20 квітня в ЦКБ № 5 співробітники пенітенціарної системи застосували до неї заходи фізичного впливу. Пізніше в українських ЗМІ з'явилися фотографії, на яких екс-прем'єр демонструє синці на руках і животі.

30 квітня начальник головного управління нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень Генпрокуратури Вадим Горан повідомив, що перевірка не підтвердила інформацію екс-прем'єра. "На сьогоднішній день в ході перевірки ті факти, які вказує Юлія Володимирівна у своїй заяві, не підтверджуються", - зазначив Горан.

За його словами, судові медики прийшли до висновку, що синці на тілі Тимошенко не могли утворитися 20 квітня, як вона вказує.

"Крім того, механізм і локалізація цих синців говорить про те, що вони утворилися в результаті контакту з тупими твердими предметами. Але ніяк не при ударі кулаком, як вона каже, у живіт. І могли утворитися в результаті застосування незначної фізичної сили", - зазначив Горан.

Тимошенко на знак протесту оголосила голодування. !zn

Читайте також:

Україна знімає побої

США знову закликали звільнити Тимошенко - напередодні головування в ОБСЄ

Українська інтелігенція просить Тимошенко «не робити подарунок режиму»

У мережі з'явилися знімки синців Тимошенко (фото)

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі