Прокуратура визнала документ Карпачової про побиття Тимошенко фальшивим

Поділитися
© Фото: с официальной страницы Юлии Тимошенко в Facebook
У прокуратурі заявляють, що висновок експертів про травми Тимошенко сфальсифікований. Виключно тільки на підставі фотографій скласти експертний висновок неможливо.

Експертний висновок про тілесні ушкодження ув'язненої Юлії Тимошенко сфальсифікований. Про це заявив виконуючий обов'язки прокурора Києва Сергій Софієв.

За його словами київська прокуратура за дорученням генпрокурора проводить перевірку заяви екс-омбудсмена України Ніни Карпачової про побиття Тимошенко.

«Під час цієї перевірки ми з'ясовуємо всі обставини, які знайшли свій слід в засобах масової інформації щодо так званого «експертного висновку», - цитує Софієва прокуратура Києва.

Він зазначив, що цей висновок був зроблений співробітниками секретаріату уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

За його словами свої пояснення з цього приводу вже надали працівники секретаріату омбудсмена. «У своїх поясненнях вони навели наступні факти, згідно з якими ми можемо зробити висновок про те, що цей документ (експертний висновок) сфальсифікований. Тобто, він не відповідає вимогам законодавства і, крім цього, судмедексперти робили цей висновок під впливом як Ніни Карпачової, так і посадових осіб, які працюють у цьому закладі», - сказав виконуючий він.

Софієв додав, що прокуратура Києва звернулася до фахівців у галузі судово-медичної експертизи, за допомогою яких складався експертний висновок, і отримала від них відповідні роз'яснення. «Вони нам у своїх поясненнях вказали, що документ про тілесні ушкодження, з яким вони познайомилися, і фотографіями, на підставі яких зроблено експертний висновок, не є самостійними об'єктами судмедекспертизи і на їх підставі не можна робити висновок і судити про характер змін на тілі людини» , - сказав він.

Софієв пояснив, що даний документ може бути віднесений до особистої думки приватних осіб, бо складений без додержання вимог чинного законодавства.

Він підкреслив, що Карпачова наполягала на тому, щоб експерти вийшли за рамки своїх повноважень заради розширення меж тілесних ушкоджень, а синці перевели у розряд гематом.

За його словами Карпачова в такому випадку ввела в оману не тільки українське суспільство, а й міжнародну спільноту.

Софієв пояснив, що виключно тільки на підставі фотографій скласти експертний висновок неможливо.

Раніше Тимошенко заявила, що проти неї застосовувалася груба фізична сила під час переїзду до лікарні. Захисник екс-прем'єра Сергій Власенко заявив, що у Тимошенко на руках синці і гематома на животі як результат її транспортування з колонії в лікарню.

Зазначимо, що Державна пенітенціарна служба України заперечує застосування сили до екс-прем'єра Юлії Тимошенко при її госпіталізації у ЦКБ № 5 «Укрзалізниці».

«Не було цього. Її транспортували медичні працівники швидкої допомоги, наші співробітники тільки супроводжували. Її переносили на руках тільки там, де вона не могла зійти - по сходинках», - сказав журналістам 24 квітня заступник начальника Качанівської виправної колонії Ігор Колпащиков.

Начальник сектору охорони здоров'я Управління Госпенітенціарной служби Харківської області Дмитро Курушин підкреслив, що ніяких скарг на тілесні ушкодження про Тимошенко після прибуття в лікарню не надходило.

У свою чергу, захисник Тимошенко Сергій Власенко заявив, що його підзахисна оголосила голодування з 20 квітня. !zn

Читайте також:

Тимошенко: Я думала, що настали останні хвилини мого життя

Тимошенко з 20 квітня оголосила голодування, - Власенко

Інцидент з Тимошенко не повинен залишитися без наслідків, - президент ПАРЄ

Посол США хоче розібратися в інформації про побиття Тимошенко

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі