Прокурор звинуватила Тимошенко в небажанні постати перед судом

Поділитися
© dni.com.ua
Згідно з чинним законодавством, для того, щоб почати слухати справу по суті необхідна присутність підсудного особисто. Інший варіант - це проведення відеоконференції, вважають обвинувачі.

Відмова екс-прем'єра Юлії Тимошенко від участі в судових засіданнях у справі про зловживання корпорації ЄЕСУ в режимі відеоконференції можна буде розцінювати як небажання з'явитися перед судом, вважає прокурор у справі Марина Капінос.

"Вкотре наголошую, що процес за відсутності підсудної Тимошенко ми починати не будемо. Згідно з чинним законодавством, для того, щоб почати слухати справу по суті необхідна присутність підсудного особисто. Або ж є ще інший варіант, який ми також запропонували суду - це проведення відеоконференції", - заявила Капінос.

- Тимошенко звернеться до Європейського суду в разі примусової відеоконференції

У той же час представник держобвинувачення підкреслила, що проведення відеоконференції можливе лише за письмової згоди підсудної.

"Якщо такої згоди не буде, і вона не захоче використати таку можливість нашого законодавства, то повинна буде рано чи пізно з'явитися до суду", - додала Капінос.

На переконання прокурорів, з процесуальної точки зору запропонований судом варіант відеоконференції є прийнятним, адже "це дозволяє, по-перше, більше не затягувати судовий процес у справі, а по-друге, дозволяє задовольнити бажання самої підсудної Тимошенко не їхати до суду". !zn

Читайте також:

Суд переніс засідання у справі ЄЕСУ стосовно Тимошенко на 11 вересня

Тимошенко знову відмовилась від участі в судовому засіданні у справі ЄЕСУ

Нардепа Сергія Власенка знову намагалися облити зеленкою

Тимошенко звернеться до Європейського суду в разі примусової відеоконференції

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі