Прокурор зажадав посадити Берлусконі майже на чотири роки

Поділитися
Міланський прокурор, який виступає обвинувачем у справі Mediaset щодо Сильвіо Берлусконі, вимагає покарання для політика у вигляді 3 років і 8 місяців позбавлення волі. Прокуратура Мілана звинувачує його в масштабних фінансових махінаціях в Mediaset у зв'язку з придбанням прав на демонстрацію американських фільмів у Італії.

Міланський прокурор Фабіо Де Паскуале, який виступає обвинувачем у справі Mediaset щодо колишнього прем'єр-міністра Італії Сільвіо Берлусконі, вимагає покарання для політика у вигляді 3 років і 8 місяців позбавлення волі. Про це повідомляють місцеві ЗМІ.
Справа Mediaset є однією з найбільш гучних судових процесів, пов'язаних з підприємницькою діяльністю Берлусконі, який і був засновником цієї провідної медійної групи Італії. Прокуратура Мілана звинувачує його в масштабних фінансових махінаціях у Mediaset у зв'язку з придбанням прав на демонстрацію американських фільмів у Італії. Крім самого Берлусконі, фігурантами цієї скандальної справи є багато найближчі співробітники мультимільйонера і ряд топ-менеджерів його медійної "імперії".
Так, виступаючи сьогодні на засіданні суду в Мілані, державний обвинувач вимагав, крім Берлусконі, засудити до 3 років і 4 місяців в'язниці і главу медійної групи Феделе Конфалоньєрі та інших фігурантів справи до різних тюремних термінів.
За словами Паскуале, проти колишнього прем'єра у слідства є "переконливі докази його провини". За даними слідства, Mediaset набувала права на показ кінофільмів через інші фірми, непомірно збільшуючи при цьому закупівельні ціни. Різниця між справжньою і роздутою ціною переводилася на рахунки в банках Швейцарії і Багамських островів, де, таким чином, виникли "чорні фонди". Крім того, керівництво Mediaset звинувачується у спотворенні фінансової звітності і ухилянні від сплати податків.
У своїй обвинувальній промові міланський прокурор зазначив, що податковим шахрайством займалася фінансово-промислова група Fininvest, що належить родині політика, а фірми, через які купувалися права на показ фільмів, також належали Берлусконі.
"Він був головною ланкою в команді, що займається придбанням телевізійних прав, до кінця 1998 року", - заявив Паскуале.
Сам Берлусконі, який не був присутній на засіданні суду, раніше вже не раз називав ці звинувачення безглуздими і смішними. За його словами, він "ніколи не займався в Mediaset придбанням телевізійних прав", і у відповідь на всі заяви міланської прокуратури говорив, що таким способом органи правосуддя Італії переслідують власні політичні інтереси. !zn
Читайте також:
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі