Прокурор вимагає для Луценка 4 роки

Поділитися
Держзвинувачення озвучило бажану міру покарання для Луценка. Екс-глава МВС може сісти на 4 роки.

Сьогодні у Печерському райсуді Києва проходять дебати у справі екс-голови внутрішніх справ Юрія Луценка.

Представник звинувачення озвучив бажану міру покарання для Луценка - 4 роки і 6 місяців позбавлення волі (відзначимо, що один рік Луценко вже провів в ув'язненні).

Окрім того прокурори попросили вважати винним водія Луценка Леоніда Приступлюка і позбавити волі терміном на 3 роки (умовно).

Прокурор Дмитро Лобань також попросив суд винести рішення про сплату підсудними штрафу в сумі 293 тис. грн, а також 643 тис. грн безпосередньо Луценком.

Нагадаємо, 10 лютого суд у справі Луценка завершив судове слідство і призначив початок дебатів на сьогодні, після яких буде винесено вирок.

13 грудня 2010 року Ю.Луценкові та його водієві Леоніду Приступлюку пред'явлено остаточне звинувачення у розкраданні державного майна в особливо великому розмірі, а також перевищенні службових повноважень та використанні підроблених документів.

Ю.Луценка було затримано 26 грудня 2010 року. Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

29 грудня 2010 року екс-міністру пред'явлено звинувачення щодо епізоду у справі про отруєння третього президента України Віктора Ющенка. Як повідомив його адвокат, зі справи про отруєння екс-президента виділено окремий епізод, за яким порушено кримінальну справу і Ю.Луценкові пред'явлено звинувачення за ст. 364 ч. 3 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем).

Пізніше І.Фомін повідомив, що кримінальні справи про отруєння кандидата в президенти України Ющенка і про розтрату бюджетних коштів екс-міністром Ю.Луценком об'єднано в одну кримінальну справу.

Окрім того, стосовно екс-глави МВС порушено ще одну кримінальну справу - за нецільове використання коштів під час святкування Дня міліції в палаці «Україна».

Усі три справи об'єднано в одне провадження.
Досудове слідство у кримінальній справі стосовно екс-глави МВС Ю.Луценка і ще трьох колишніх співробітників відомства встановило, що вони завдали державі збитків у розмірі понад 970 тисяч гривень.

За словами адвоката Ігоря Фоміна, Юрію Луценку загрожує 10 років з конфіскацією майна. !zn

Читайте також:

Луценку загрожує нова справа через фірму дружини

Москаль: Курочкін хотів вбити Луценка

Луценко хоче, щоб Ющенко відповів за квіти міліціонерам

У Тимошенко і Луценка з'явилися шанси здобути свободу

Мартиненко: Тимошенко і Луценко вийдуть на свободу лише після перемоги опозиції на виборах

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі