Тимошенко пред'явили обвинувачення ще за однією справою - за борги перед РФ

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
В СБУ сьогодні о 15:00 відбудеться брифінг, на якому слідчий оголосить про те, що екс-прем'єр-міністру, лідеру ВО «Батьківщина» Юлії Тимошенко пред'явлено звинувачення в рамках нової кримінальної справи.

За даними джерел ZN.UA в СБУ, Ю.Тимошенко пред'явлено звинувачення за статтею 191 Кримінального кодексу - «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем». Санкції статті передбачають до 12 років позбавлення волі.

За інформацією ZN.UA, кримінальна справа пов'язана з боргами перед Російською Федерацією.

Нагадаємо, на початку липня 2011 року Головне слідче управління СБУ порушило кримінальну справу за фактом спроби розкрадання $405 млн колишніми посадовими особами Кабінету міністрів, промислово-фінансової корпорації «Єдині енергетичні системи України» і компанії United Energy International Limited. Справу порушено за ч.2 ст.15 (спроба здійснення злочину), ч.5 ст. 191 КК (привласнення і розкрадання майна в особливо великих розмірах організованою групою).

За інформацією СБУ, у результаті "неналежного виконання угод загальна сума непогашеної заборгованості корпорації ЄЕСУ перед Міністерством оборони Російської Федерації становить 405,5 млн доларів".

У цій кримінальній справі мова йде про зобов'язання за генеральною угодою від 29 травня 1996 року, контрактом від 25 липня 1996 року, угодою від 11 червня 1997 року і від 30 червня 1997 року про порядок постачань продукції виробничо-технічного призначення для потреб Міністерства оборони РФ. На момент утворення боргу ЄЕСУ очолювала колишній прем'єр-міністр України Ю.Тимошенко.


Як повідомлялося, Печерський райсуд Києва 11 жовтня засудив Ю.Тимошенко до 7 років ув'язнення із забороною займати певні державні посади протягом трьох років. Її було визнано винною у скоєнні злочину, передбаченого статтею 365 ч.3 Кримінального кодексу - перевищення влади або службових повноважень. Генеральна прокуратура звинуватила Ю.Тимошенко у перевищенні службових повноважень при укладанні «газових контрактів» з російською стороною у 2009 році, чим державі було завдано збитків на суму понад 1,5 млрд грн.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі