Проживання депутата в готелі коштує бюджету 15 тис. грн щомісяця

Поділитися
На сьогоднішній день житла у столиці немає у 238 народних депутатів. Їхнє проживання в готелях обійдеться бюджету в мільйони гривень.

Проживання одного депутата в готелі «Київ» обходиться в 15 тисяч гривень. За кожного депутата Верховна Рада перераховує готелю 500 грн на добу. Платять і за сесійні тижні, коли депутат перебуває в столиці, і навіть за час, поки він їде додому. Відповідно, місяць депутатського проживання обходиться бюджету в 15 тис. грн.

Газета «Комсомольская правда в Украине» пише, що більшість депутатських номерів у готелі «Київ» дуже маленькі - однокімнатні, площа - 13 квадратних метрів. Тісно, скромно, меблі старі. Немає навіть централізованого опалення.

Видання зазначає, що в Києві за 15 тисяч гривень можна зняти відмінну квартиру. Можна, до речі, набагато дешевше - пристойна однокімнатна квартира, з ремонтом, меблями і площею побільше 13 квадратних метрів обійдеться в три тисячі.

«Навіть якщо б мені видали третину грошей, які витрачаються на готель, і сказали, живи, як хочеш, то бюджет би ми зекономили», - вважає Андрій Парубій, який живе в готелі «Київ».

«Я міг би зняти квартиру. Родині було б куди приїжджати, кухня була б», - додав він.

Але тут є перешкода, на якe звернув увагу глава регламентного комітету Володимир Макеєнко: «Зараз гроші з держбюджету нікуди не зникають - просто переходять з одних державних рахунків на інші. Міністерство фінансів виділило гроші Верховній Раді, Верховна Рада заплатила за номери депутатів у державному готелі, готель заплатив податки державі і повернув прибуток Верховній Раді».

«Якби ми орендували номери у приватних готелях, тоді можна було б щось змінювати», - сказав Макеєнко.

За його словами, у першу чергу у «Київ» заселять жінок-депутатів нового скликання. «Рештіа - за жеребом. Береться шапка, папірці - і хто що витягне, то і отримає», - розповів Макеєнко.

Видання зазначає, що житла у столиці немає у 238 народних депутатів. Саме стільки номерів буде потрібно, щоб забезпечити слуг народу. У готелі «Київ» є тільки 85. Судячи з усього, інших нужденних поселять в готель «Україна», який теж фінансують із держбюджету. !zn

Читайте також:

Новообрані депутати подали рекордну кількість заяв на житло у Києві

Литвин запевняє, що будинок у Кончі-Заспі та шкура ведмедя - це не розкіш

Перше засідання нової Ради призначено на 12.12.12

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі