Пшонка не зрозумів, за що йому можуть заборонити в'їзд до США

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Пшонка вважає, що подібні ініціативи вносяться для того, аби «деморалізувати і розхитати ситуацію, а також залякати слідчу групу, яка займається розслідуванням».

Генеральний прокурор України Віктор Пшонка вважає «прямим втручанням» можливу заборону на в'їзд до США йому і президенту України Віктору Януковичу через справу екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко. Про це він заявив в інтерв'ю журналу «Фокус».

Пшонка зазначив, що не бачить сенсу в ухваленні такого рішення. «А за що? За те, що правоохоронні органи виконали вимоги закону? І американський Конгрес, не знаючи ситуації, хоче накласти заборону? Хіба це не свідчення прямого втручання?», - підкреслив він.

Також генпрокурор висловив упевненість, що це питання політизують, щоб проти Тимошенко не відбулися інші судові процеси.

Читайте: У Сенаті США запропонували відкликати посла з України і закрити в'їзд Януковичу

Пшонка вважає, що подібні ініціативи вносяться для того, аби «деморалізувати і розхитати ситуацію, а також залякати слідчу групу, яка займається розслідуванням».

Як повідомлялося, 17 травня у Сенаті США - вищій палаті американського законодавчого органу - був зареєстрований проект резолюції із закликом до Державного департаменту заборонити в'їзд Януковичу, Пшонці та іншим відповідальним за справу колишнього прем'єр-міністра України. Проект резолюції розробив сенатор Джеймс Інхоф від штату Оклахома.

Читайте: У Януковича не вірять в реальність санкцій з боку США

Резолютивна частина документа складається з шести пунктів. У ній також пропонується засудити адміністрацію президента України за політично мотивоване ув'язнення Тимошенко, закликати адміністрацію Януковича негайно звільнити екс-прем'єра з медичних причин, закликати ОБСЄ не визнавати головування України в цій організації у 2013 році до того часу, поки Тимошенко буде знаходитися в ув'язненні, закликати Державну адміністрацію США відкликати посла з Києва і призупинити всі дії посольства до звільнення Тимошенко, а також закликати НАТО призупинити всі операційні угоди з Україною.

Проект резолюції переданий на розгляд до комісії у закордонних справах. !zn

Читайте також:

У Януковича не вірять в реальність санкцій з боку США

Заяву «Батьківщини» про санкції до українських чиновників у Партії регіонів визнали фарсом

«Батьківщина» оприлюднила список чиновників, до яких просить застосувати санкції

У Сенаті США запропонували відкликати посла з України і закрити в'їзд Януковичу

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі