Пшонка не згоден з Європейським судом і продовжує запевняти, що арешт Луценка був законним

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Генпрокурор наполягає, що "всі підстави" для арешту в 2010 році екс-глави МВС були згідно з рішенням українського суду. Разом з тим, Пшонка висловив готовність ГПУ "вчитатися в те, що написав Європейський суд" за скаргою Луценка на незаконність його арешту.

Генеральний прокурор України Віктор Пшонка заявив, що для арешту екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка в 2010 році були всі підстави.

Про це він сказав на прес-конференції у вівторок, 11 липня, відповідаючи на питання щодо рішення Європейського суду з прав людини про арешт Луценка.

За його словами, "суд визначився, що він (Луценко) має бути арештований, і були всі підстави для його арешту". При цьому Пшонка зазначив, що "ми (ГПУ - ред.) готові вчитатися в те, що написав Європейський суд".

- Євросуд визнав арешт Луценка незаконним

Як повідомлялося, 3 липня Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) оголосив своє рішення за скаргою Луценка: суд вважає, що його затримання та арешт порушують Європейську конвенцію про захист прав людини. У свою чергу офіційний Євросоюз підтримав це рішення, також зазначивши, що воно підтвердило стурбованість ЄС про існування в Україні політично мотивованих судових процесів.

Нагадаємо також, що слідом за цим рішенням Європейського суду Печерський райсуд Києва, в якому розглядається справа Луценка, постановив направити до ГПУ вимогу екс-глави МВС звільнити та притягнути до кримінальної відповідальності першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна за санкціонування арешту екс-міністра. !zn

Читайте також:

Рішення Євросуду означає, що Кузьмін може сісти на 10 років, - Луценко

Луценко просить залучити в якості свідків слідчих ГПУ


Луценко отримає 15 тис. євро і буде далі відбувати термін, - джерело


Україна виконає будь-яке рішення Євросуду щодо Луценка, - Мін'юст

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі