Пшонка: Україна має думати, як повернути Росії борги Тимошенко

Поділитися
Генпрокурор назвав справу «Єдиних енергетичних систем України» найбільшою аферою в історії України за часи незалежності.

Україна повинна виплатити Росії 405,5 млн доларів за борги корпорації «Єдині енергетичні системи України» (ЄЕСУ). Про це заявив генеральний прокурор України Віктор Пшонка, коментуючи кримінальну справу проти Юлії Тимошенко за фактом фінансових порушень ЄЕСУ.

«Скажу вам відверто: справа «Єдиних енергетичних систем України» є найбільшою аферою в історії України за часи незалежності. Такого масштабного злочину такими посадовими особами з урахуванням збитків ще не було. Держава вже сьогодні має думати, як заплатити 405,5 млн доларів Росії», - сказав Пшонка.

На прес-конференції він також продемонстрував схеми заподіяння цієї шкоди українській державі. «Перше - це надання державних гарантій для ЄЕСУ прем'єр-міністром України Павлом Лазаренком. Без надання тих гарантій, думаю, що ця афера не відбулася б так ефективно з пограбуванням України», - зазначив генпрокурор.

Другий аспект в цій справі, за словами Пшонки, це вивезення грошей за кордон і ухилення від сплати податків.

Як відомо, Юлію Тимошенко звинувачують в організації заволодіння державними коштами шляхом зловживання службовим становищем та організації ухилення від сплати податків корпорацією ЄЕСУ. Прокуратура заявила позов про відшкодування збитків на суму 19,5 млн грн.

Харківський суд почне розгляд справи ЄЕСУ 19 квітня. !zn

Читайте також:

Пшонка: Ющенко погрозами домагався закриття справи Тимошенко

Справу Тимошенко щодо ЄЕСУ передають до суду, від екс-прем'єра вимагають відшкодувати 19,5 млн грн

Турчинов вірить, що Тимошенко звільнять після виборів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі