Путін: Ми маємо розширити російськомовний простір у країнах колишнього СРСР

Поділитися
Прем'єр-міністр РФ відзначив, що повага до своєї країни визначається тим, як вона здатна захистити права своїх громадян і співвітчизників за кордоном.

Росія повинна на порядок збільшити освітню і культурну присутність у країнах, де частина населення говорить російською або розуміє російську мову.

Про це у своїй передвиборчій статті «Росія і мінливий світ», опублікованій виданням «Московские новости», написав прем'єр-міністр РФ, кандидат у президенти Росії Володимир Путін.

«Ми повинні у кілька разів посилити освітню і культурну присутність у світі - і на порядок збільшити її у країнах, де частина населення говорить російською або розуміє російську мову», - зазначив Путін.

На його думку, для Росії є можливість не тільки зберегти свою культуру, а й використовувати її як потужний фактор просування на глобальних ринках.

«Російськомовний простір - це практично всі країни колишнього СРСР і значна частина Східної Європи. Не імперія, а культурне просування, не гармати, не імпорт політичних режимів, а експорт освіти і культури допоможуть створити сприятливі умови для російських товарів, послуг і ідей», - вважає він.

Прем'єр-міністр РФ також відзначив, що повага до своєї країни визначається тим, як вона здатна захистити права своїх громадян і співвітчизників за кордоном. «Важливо ніколи не забувати про інтереси мільйонів співвітчизників, які проживають у зарубіжних країнах, і наших громадян, що виїжджають за кордон на відпочинок і у відрядження», - заявив Путін.

Зокрема, він пообіцяв, що Росія буде «рішуче» домагатися виконання владою Латвії та Естонії численних рекомендацій авторитетних міжнародних організацій щодо дотримання загальновизнаних прав національних меншин, а також можливості вільно використовувати російську мову. !zn

Читайте також:

Українські спецслужби запобігли замаху на Путіна

Нємцов: Для Путіна весь світ - вороги, і Україна не виняток

Путін: Росія не планує виводити флот із Севастополя

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі