Путін не розуміє, за що Тимошенко дали сім років

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Прем'єр-міністр РФ Володимир Путін заявляє, що не зовсім розуміє, за що колишній прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко отримала сім років в'язниці.

«Сім років - цифра така ... Сама по собі цифра - хороша. Я, щоправда, не дуже розумію, за що їй дали ці сім років», - заявив В.Путін, який прокоментував у Пекіні на прохання журналістів рішення українського суду у справі Ю.Тимошенко.

За словами В.Путіна, Ю.Тимошенко для нього - не друг, не родич, «більше того, скоріше, політичний опонент», тому що вона «завжди була людиною у політиці західно-орієнтованою».

«Що стосується газових справ, то я ж не знайомий з обвинувальним висновком суду, я не знаю, що там написано конкретно, але якщо судити з матеріалів ЗМІ, то обвинувальний вирок винесено за підписання контрактів з Росією щодо газу. Ну, по-перше, Тимошенко нічого не підписувала, контракти підписано на рівні господарюючих суб'єктів «Газпромом» і НАКом України», - сказав В.Путін.

«Найголовніше полягає в тому, що ці контракти комерційні підписано у повній відповідності з законами Росії, України та міжнародними правилами, міжнародними нормами», - сказав прем'єр РФ.

Він нагадав, що при підготовці документів підписанти виходили з практики, що склалася у відносинах «Газпрому» з іншими партнерами в Європі. За визначенням ціни на газ була застосована така сама формула, як в аналогічних контрактах з іншими європейськими партнерами, додав В.Путін.

«Дуже важливо те, що вперше за багато років» було розділено контракт на постачання газу до України і контракт на транзит до ЄС, сказав В.Путін, підкресливши, що це питання є принциповим.

Це, пояснив він, не пов'язує суперечні двосторонні відносини між РФ і України у газовій сфері з транзитом газу до ЄС.

«І я вважаю, що ставити під сумнів весь цей комплекс домовленостей - це небезпечно і контрпродуктивно», - сказав В.Путін.


Нагадаємо, що сьогодні Печерський суд засудив Ю.Тимошенко до семи років позбавлення волі, визнавши її винною в перевищенні службових повноважень при підписанні газових контрактів з Росією в 2009 році.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі