Путін визнав, що Росія готувалася до війни з Грузією за рік до її початку

Поділитися
Президент Росії повідомив про наявність якогось спецплану, в рамках якого російська армія діяла у серпні 2008 року. В рамках цього плану, зокрема, була мобілізована техніка і підготовлені південноосетинські ратники.

Росія задовго до військового конфлікту у Південній Осетії підготувала спецплан, відповідно до якого і діяла в серпні 2008 року.

Про це повідомив журналістам 8 серпня президент Росії Володимир Путін. «План був, і, по-моєму, це не секрет. Саме в рамках цього плану російська сторона і діяла», - заявив глава РФ.

За його словами, план був підготовлений Генеральним штабом в кінці 2006-початку 2007 року. «Він був мною затверджений, погоджений», - сказав Путін, який на той час також обіймав посаду президента країни. В рамках цього плану проводилась підготовка південноосетинських ратників, додав глава російської держави.

- Росія оголосила, що в Південній Осетії в формі російських солдатів мародерствували переодягнені українці

«Щоправда, наші військові фахівці, скажу відверто, вважали, що це більш-менш марною справою, маючи на увазі, що протистояти регулярній армії будь-якої держави, навіть невеликої держави, такої, як Грузія, неможливо. Але тим не менше, виявилося, що ці люди були більш ніж затребувані, вони мужньо захищали свою батьківщину, і три доби, поки підійшла російська армія», - сказав Путін.

Говорячи про дії російських військових, він повідомив, що в рамках плану Генштабу була мобілізована техніка і проведені інші заходи. «Тут секрету немає, ми про це вже говорили», - сказав він. !zn

Читайте також:

Грузія не відмовиться від Абхазії та Південної Осетії заради членства в ЄС

Російський фільм «Август. Восьмого» про війну у Грузії заборонили до показу в Україні

НАТО закликало Москву відмовитися від визнання незалежності Абхазії і Південної Осетії

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі